Årskrönika

Om 2 dagar har vi varit gifta i en månad! Och ingen skilsmässa i sikte... =P Skämt å sido, det har hänt mycket det senaste året, kan man minst påstå.


Första halvan av året så var det inte så jätte mycket, som jag kan komma på just nu i alla fall.... Madde fick nytt dagis, som var en guda gåva! De är helt underbara på hennes dagis! Men för övrigt var det ganska lugnt.

I början av juni, så satt jag på jobbet och kom till en insikt. Att saker blir aldrig bättre än vad man gör det själv. Och att man ska aldrig låta andra påverka hur man själv mår eller hur man vill ha det i livet. Spin off på detta blev att jag på väg hem från jobbet (Ja, Mr Engström hade som vanligt varit underbar och hämtat mig och Madde) så ställde jag den stora frågan! Och fick ett JA!


Så den tjugonde juni, midsommarafton, så förlovade vi oss. Vi gjorde inget speciellt av själva förlovningen, utan åkte upp på Ramberget i Göteborg och bytte ringar med varandra. Sen åkte vi vidare till landet där vi firade med mamma, pappa, bror, svägerska och deras barn. Blev lite champagne och gott att äta. Dagarna efter detta så var det dags att fylla år... Alltid lika roligt! Är dock ständigt 20, så det gör inte så mycket. =) Veckan efter så var det dags för semester och vi började den med en vecka i Turkiet. Och det var helt underbart! Det måste absolut göras om, kanske inte till samma land nästa gång, finns så mycket mer att se. Vi hann inte mer än att komma hem innan vi fortsatte vidare till landet. Dagarna efter vi kom dit, så hämtade vi Mr Engströms två andra tjejer, så vi fick lite semester med dem också. Där efter var det dags för en tripp till Gotland. Det fanns tre syften med den resan, det ena var självklart att hälsa på släkt och berätta den "stora nyheten", det andra var semester och det tredje var att kolla runt efter lokal för bröllopsfest, kyrka och allt annat som ska fixas inför bröllop. Efter Gotlands vistelsen åkte vi tillbaka till landet. Där blev det arbetande dagar. En av rabatterna fick sig en grovrensning och uteplatsen gjorde vi om, eller om och om. Men vi tog upp alla plattor, grävde ur och la i en ogräs plast, sen fylldes det vi upp med lite jord och ungefär 5 ton sand! Det plattades och fixades till snyggt och sedan la vi tillbaka plattorna. Så nu är det rakt, fint och utan ogräs! =) Tjejerna blev hämtade på landet och sen var det dags för oss föräldrar att åka hem och åter gå till jobben efter semestern. Madde fick en vecka till med mormor, morfar, morbror, moster och kusiner. Tiden rullade på snabbt efter semestern. Madde fyllde tre, lilltjejen börjar bli väldigt stor, tycker mamma!


På hösten bar det av till Sthlm för att fira att store bror blev 30! Va gammal han är! ;-) Under hela hösten så var det en massa spring i bröllops butiker och tittande på nätet på bröllopssajter. Klänningar provades, skor köptes, bröllopsbukett fixades, fotografer ordnades, mat, boende, lokal, kyrka, med mera, med mera!!! Mitt upp i alla bröllops bestyr, så kom vi på att vi skulle köpa tillbaka vårat gamla hus! Så det blev lite skyttel trafik fram och tillbaka till Jönköping ett par gånger också. Inflyttning sker först i februari, som tur är!


Sen kom dagen då det var dags... Mycket stress, nerver och skratt blev det. Och jag kan lätt säga att det var den näst bästa dagen i mitt liv! Kanske låter lite taskigt att sätta den på andra plats, men den första går självklart till den dagen då Madelene föddes. Vill åter igen tacka alla som var med och förgyllde våran stora dag och gjorde den till det den blev! =)


Vi hann inte mer än hem, fören det var dags att börja ordna inför julen. Klappar köptes, julmarknader avhandlades, jul godis gjordes och hemmet pyntades. Och så åkte vi till landet och firade en underbart lugn och skön jul.


Och nu är det bara fyra dagar kvar av året, och ändå är det två händelser till som ska avverkas i år. Mr Engström ska fira sin födelsedag och det ska firas in ett nytt år!



Vill redan nu passa på att önska alla ett Gott Slut och Ett Riktigt Gott Nytt År!


Så här har vårat år sett ut i korta drag, ur min synvinkel!



//Mrs Engström


Kommentarer
Postat av: Fru Engströms Storebror

Vilket påhopp! Jag är inte gammal! Herr Engström är gammal... ;-)

2008-12-27 @ 21:32:30
Postat av: Mrs Engström

Haha! Helt sant! =)

2008-12-27 @ 22:56:21
URL: http://mrandmrsengstrom.blogg.se/
Postat av: Er son

Den rätta benämningen på sand är grus! Trodde vi hade gott igenom detta... blir så trött... :)

2008-12-27 @ 23:26:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0