Uppdatering...

I lördags firade vi Madelene igen, med tårta, sång och mer presenter! =) Hon fick en super fin sparkcykel och ett presentkort på 1000 kronor till kläder! =) Presentkortet var inte så roligt, men mamma tyckte desto bättre om det, så hon kan få lite nya fina kläder till hösten. Sparcykeln var dock en stor succé! =)



Tårtan som inte blev så vacker, men smakade gott i alla fall!! =P

I går så åkte vi ner till Jönköping och vinkade av Mr E, som tog bussen upp till den stora staden Stockholm. Efter det bar det av hemåt. Det blev en lugn eftermiddag och kväll med bad och lek! =)

Idag har vi varit hos barnmorskan och hälsat på! =) Det första jag fick göra var ångest momentet vågen!! Blev dock positivt chockad, när det visade sig att jag inte ens gått upp ett kilo sedan förra besöket! =) Så hittills har jag "bara" gått upp 5 kilo, och det är halvtid på torsdag! Var som vanligt en mycket trevlig och givande pratstund med barnmorskan, som tog ungefär dubbelt så lång tid som det ska... =P Alla värden såg bra ut och blodtrycket har gått upp till lite mer normala 120/80. Sen fick jag och Madde lyssna på bebisens hjärta, mycket häftigt! Madelene tyckte det var jätte spännande, även om hon inte riktigt är med på hur man kan lyssna på hjärtat, när man inte kan se bebisen! =) Det lilla hjärtat pickade på med 153 slag/minut, vilket tydligen är precis som det ska! =) På onsdag bär det av till Ryhov för att göra ultraljudet! Längtar!!! Synd bara att älsklingen inte kan följa med, men får fixa kort, så han kan se den lilla i alla fall.

Sen har Madde och jag hunnit med att fixa våra naglar också, så nu är de nymålade och fina! =)



Sen blev det lyxmiddag, våfflor!! =)



Ha en bra kväll!! =)

//Mrs Engström


Vecka 19...

Gick vi in i igår, tycker veckorna bara springer iväg! Tänkte jag skulle lägga in lite info om vad som händer med den lilla i magen och med mig under dessa veckor fram till att den lilla tänker komma ut i världen! =)

Vecka 19


Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.

Denna information "lånar" jag från Libero.se!

Ha en skön fredagskväll! =)

//Mrs Engström


Fyra år...

Igår fyllde våran älskade dotter 4 år! Tänk vad tiden går fort... Hon fick en massa presenter av mamma och pappa, sen kom grannen med en present och så kom posten med ytterligare en present. Den visade sig vara från Josephine och Robin! =) Förra helgen var våra gamla grannar från Göteborg och hälsade på och då blev det ett gäng presenter och nu i helgen så kommer mormor och morfar och då väntas flera!! Så Madde får öppna presenter tills fingrarna blöder.... =P
 
Favoriten av de hon fått är detta fina packet...



Och innehållet var....



Och den presenten kom i från Josephine och Robin!



Här är ett litet urval av det hon fått.... =P



Och så här glad blir man när man fyller fyra år! =)



Och så måste man ringa och tacka för sina fina presenter!!



Våran lilla älskling fick en underbar dag med massor av presenter!! Älskar dig!! =)

//Mamma och Pappa

Borde väl....

....bli duktigare på det här med blogga men men! Här har det ju hänt en del. Vi har fått i ordning det mesta av hallen! Blev jätte bra! Nu är det köket som är nästa mål men det får vänta lite! Har massa annat jag ska göra så jag har inte tid. Sen så fyller ju våran skrot år imorgon hon blir stor nu! Men det stora kalaset blir på lördag då gästerna kommer. Sen har jag bara halkkörningen kvar nu på min utbildning sen är den helt klar. Ska bli skönt på sitt sätt att bli klar med allt det här. Nu ska jag bara fixa ett jobb! Men det ska väl inte vara några större problem tycker jag. Nej nu ska jag hitta på nåt annat! Ha de nu gott alla.


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen vet man inte vart man hittar härnäst!

Nu har...

...då äntligen bekräftelsen kommit! Jag har nu fått mitt efterlängtade körkort med fler bokstäver på! Nu har jag i princip bara en sak kvar i skolan sen är den väl slut. Fast vi försöker att få lite fler behörigheter så man kan få typ ADR-tank har ju redan fått ADR-klass1 så varför inte!? Skall ner till skolan på torsdag och se om jag klara provet för Säkerhet på väg. Sen skall man då bara lyckas hitta ett jobb också! Någon som har ett!? Nej nu ska jag se om man inte kan få ihop lite mat. Blir Champinjon stuvning på varma mackor idag gott gott! Ha de nu gott alla!



// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen får ge sig ut på jakt!

Grattis!

Säger vi åter igen! Denna gång till mamma, svärmor och mormor som idag har namnsdag! =)



Mamma, svärmor, mormor Lena och lilla Elin! =)

//Mrs Engström med familj

Grattis!!!

Ett stooort GRATTIS till min älskade man!! Som idag har klarat sitt E-kort! Så nu har han tillslut fått sitt efter längtade CE-kort! Älskar dig!!!



Stora kramar och pussar från mig och Madde!! =)

//Mrs Engström

Vecka 17...

Idag går vi in i vecka 17 och jag känner bebisen varje dag numera. Skönt att få den lilla bekräftelsen på att det faktiskt är nåt där inne och att det med största sannolikhet är som det ska, med bebisen. Snart är bebisen helt färdig utvecklad och sen är det bara växa och bli större kvar! Ganska häftigt egentligen, på ca 18 veckor så är det ett färdig utvecklat barn och sen behöver de i och för sig ytterligare 20-24 veckor för att bli helt "färdiga", men va snabbt allt går!! =) Snart är våran lilla bebis så stor att pappa och stora syster också kan känna när bebisen rör sig! Så det blir lite mer verkligt för dem också. =)

Lilla snuttisen är sämre idag, vilket inte är roligt!! Hon har mer feber och är gring och hängig... Och ont i örat! =( Hoppas det snart vänder och blir bättre.

Ha en bra dag!

//Mrs Engström 

Nyhet!

Har hittat en jätte söt liten nedräknings klocka!! =) Så nu kan alla se hur många dagar det är kvar tills bebisen är beräknad att komma till världen!! =) Den finns mellan "dagens namn" och "Senaste inläggen" på höger sidan, om någon skulle missa den....!! =)

//Mrs Engström

Är hösten här nu...?

Det känns så i alla fall! Här regnar det och är alldeles grått och tråkigt, till och med träden har börjat byta lite färg här och var. Idag önskar jag att vi haft en brasa att elda i, så man kunde krypa upp i soffan med en kopp te och bara mysa... Märks även på snuttisen att hösten är på väg, hon har fått feber och är förkyld. Stakars liten, så det blir till att vara hemma med mammsen och mysa idag! =) Våra katter är också väldigt missnöjda med vädret, för de får snällt stanna inne. De är egentligen inne katter, som har fått lite previlegier att gå ut nu under sommaren, när vädret tillåtit. Problemet är att de fått lite "blodad tand" till att vara ute, så nu är matte och husse dumma när de inte får gå ut. Så de senaste dagarna har vi verkligen märkt att vi har katter, det jamas, krafsas och smör kelas, men trotts detta har de snällt fått stanna inne...

Hoppas alla får en bra dag, trotts det gråa vädret!! =)

//Mrs Engström

Typsnitts helvete!!!

Less på det här förbannade typsnittet som aldrig funkar!! Nån blogg kunnig som har bra råd!!??!!

Bebis gymnast...!

Nu har vi slarvat med bloggen igen, eller i alla fall jag. =P Men men, sånt som händer. Kan inte ens skylla på att vi har haft fullt upp... Idag har jag bakat lite mera frukostbröd, gott gott, och nyttigt och billigt!! =) Bästa av allt är att hela familjen tycker om det, vilket inte hör till vanligheterna här hemma... Annars har det som sagt inte hänt så mycket av intresse.

Bebisen leker gymnast i magen, som börjar bli riktigt stor! Är bara i vecka 16, kommer in i vecka 17 på torsdag, så kommer ha en världs stor mage i januari om det fortsätter så här!! Nu är det i alla fall "bara" tre veckor kvar till ultraljudet, längtar nästan inte alls! =P Hela graviditeten är en lång väntan, men den väntan är betydligt mindre denna gång, då man redan har ett barn att ta hand om. Dagarna bara flyger i väg, så innan jag vet ordet av är det nog jul! ;-)

Ha nu en trevlig kväll, så ska jag ta och nanna dotter! =)

//Mrs Engström


Kolla vad....

.... jag kan!:) Fixar två inlägg på samma dag! Kom ju på att man alltid kan skriva vad ens dotter önskar sig! Så här är en liten önske lista från Madde!:) En  klätterställning med Rutschkana och gunga, en stor trampolin! Sen vet jag tyvärr inte vad hon önskar sig då det är lite svårt att få ur henne det:)! Ha de gott nu i värmen för det har jag!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen imponerar!

Kanske dax.....

....även för mig att skriva en rad eller två! Här har väl egentligen hänr en hel del men det har tyvär inte funnits tid(inspiration) att skriva! Så vad e det då som har hänt!? Jo jag har ju då tagit ADR-klass 1 och hoppas nu att jag även skall få ADR-tank. Allt beror på om arbetsförmedlingen vill betala det :)! Så det är ju bara att hoppas! Sen har vi ju som sagt nästan fått hela övervåningen klar. Det är lite fix med möbler kvar sen skall väl det vara klart! Fast man blir väl aldrig klar när man bor i hus!? Så när vi väl är klara där är det nästa projekt som gäller. Förövrigt så är det väl dax att planera "skrotets" fyra års dag! Gud vad stor hon blivit! Så till de som undrar så får ni nog fråga henne vad hon önskar sig ;)! vet att hon önskar sig en lilla syster :) visste dock inte att man bara kunde önska sig vilken sort man ville ha!? Men det är ju inte förens i vinter så den presenten får hon vänta på :p! Har precis skickat in "skrotet" i badet. Hon vaknade vid 6 imorse jätte kul att kliva upp då!?! Inte direkt men vi lyckades få henne att ligga kvar i sängen till 6.30 sen ledsna hon! Så för att låta min hustru sova så klev jag upp. Min fru är ju den som får ta allt här hemma just nu vilket inte är så roligt så nån gång ska hon få sova! Men jag älskar verkligen min fru som faktiskt gör allt trots gravid och ont i nacke och överallt annat som man får när man är gravid! Nej nu ska jag väl ta och njuta av vädret och ytterliggare en kopp kaffe! Ha de gott alla så får vi se när nästa inlägg kommer.


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen får köra saker som säger PANG och BOMM 

Upp och ner dagen...

Idag började dagen med att jag och Madde gick upp och kollade lite på barnprogram och åt lite frukost. Nån timme senare kom Mr E ner för lite frukost han också! =P Sen bar det av mot Jkpg och ett besök på Ryhov (för er som inte vet, är det länssjukhuset i jkpg). Madde har börjat få problem med sitt höger öra igen, så det blev till att kollas upp. Visade sig, efter en relativt kort väntan, att hennes rör är på väg ut, alternativt är helt ute. Han ville inte in och pilla om det fortfarande satt fast i kanten. För övrigt såg det bra ut och läkare verkade för en gångs skulle riktigt bra! =) Efter det åkte vi vidare till Mekonomen för att inhandla lite nya bromsar till bilen. Sen åkte vi vidare till Max för lite lunch, lilla snuttisen ville ha det, så då fick det bli så... =P Med lite mat i magen åkte vi upp till Rosenlund och spelade äventyrs minigolf! Riktigt roligt faktiskt, men kanske mest för att jag vann, stort också! =) Så nu får jag sova på soffan i natt, har jag hört.... Tror inte riktigt mitt bäckenben håller med om det, så jag hoppas han ändrar sig.... ;-)

Nu har vi kommit hem till vår lugna lilla oas och njuter av solen och värmen, eller sitter i skuggan och håller på att dö av värmeslag, men det funkar det med! Lite senare blir det grillat till middag, mums!!

Ha det bäst! =)

//Mrs Engström


Äntligen...!!!

Kommer ett nytt inlägg med lite bilder också! Kors i taket, eller himlen, i mitt fall, då jag sitter på trappen utanför huset. =) I går bakade jag och Madelene lite grahamsbullar. Så vi passade på att inviga min fina födelsedagspresent! =)





Den funkade super bra och degen blev alldeles perfekt! =) När det var klart så blev det provsmakning och det fick med beröm godkänt!



Dagen i övrigt bjöd på strålande solsken och bad i Maddes nya badpool, för barnen i allafall för min del blev det till att tvätta och diska... Inte lika roligt, men skönt att få det gjort! =P

Tänkte jag skulle visa lite hur det ser ut på våran övervåning i nuläget också! =) Är lite små detaljer kvar och lite möbler som ska ändras, men förövrigt så gott som klart! =)





Kommer bli super fint när allt är klart, tycker vi i alla fall!! =)

Ha en underbar dag och njut av värmen medans den är kvar!

//Mrs Engström


RSS 2.0