Mot landet...!

Idag åker vi ett par dagar till landet och njuter av det härliga vårvädret. Hoppas det är lika fint väder runt om i landet, som det är här. Hoppas alla får en varm och skön valborg och en trevlig helg!



Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Sverige, Tjeckien, Lettland och Tyskland. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa. Men det har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.
På många platser i Finland och Sverige firas helgen genom att bränna bål och på vissa platser med fyrverkerier och smällare. På hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och döda ansågs vara svagast under just denna natt.
De flesta svenska firar inte heliga Valborg, utan våren och firandet går längre tillbaka i tiden än kristendomen. Eldar tändes inte mot häxor utan för att bränna det gamla och ge plats för det nya. När Sverige blev kristet på 1000-talet byggde de kristna kyrkor på den gamla religionens högtidsplatser och gjorde om de rådande högtiderna till kristna varianter.
Valborgsmässoafton är idag en stor dag för de akademiska studenterna och firas på många platser runt om i Sverige, ofta med picknick, sånger, lekar och stora körer.

Så som sagt Trevlig Valborg! =)

// Mrs Engström

En...

..rubrik hade kanske varit på plats!? Nu så är det fullt upp här hemma så man är så slut när man kommer hem att jag tyvärr inte orkat blogga! Men man ska väl bättra sig på det också! Men det får tyvärr bli efter helgen för min fru ska hämta mig nere i Jönköping idag sen sticker vi till landet! Ska bli skönt framförallt att träffa svärföräldrarna. Nu ska ju svärmor flytta ner till landet över sommaren igen också! Så då kan vi träffas oftare när avståndet krympt:)! Nej nu måste jag åka! Ha en underbar Valborgs helg!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen tycker om eld! Pyroman!?

Dålig...

...har jag varit på att blogga senaste tiden! Men men, jag har inte tiiid.... Eller det har jag väl egentligen, har bara inte tagit mig tiden... Det är ganska konstigt, trotts att man är arbetslös och borde ha all tid i världen till att göra saker, så hinner man ändå inte med. Hur hinner man då, när man jobbar heltid!? På något sätt så gör man det också, men just nu kan jag inte för mitt liv få ihop hur det går till! Men då behöver man å andra sidan inte hålla på att ringa massa samtal till arbetsförmedlingar och a-kassor och annat. Just nu går dagarna i första hand till att söka jobb och ta hand om Madelene, som bara får vara 15 timmar i veckan på dagis. Tycker faktiskt mest synd om henne, som inte får vara där mer! Verkar dock som att hon tyvärr inte trivs så bra, där hon har hamnat nu. Har pratat lite med personalen i morse, så vi får väl se om det blir bättre, eller om vi ska börja titta på om det finns möjlighet att kanske byta avdelning. Finns nämligen bara en tjej i hennes ålder på den avdelning hon går på nu och hon går också bara 15 timmar i veckan och inte samma timmar som Madde. Och det är fem killar i hennes ålder och några av dem är tydligen, enligt Madde, dumma, nyps och puttas.... Personalen på dagis är i alla fall bra och lyssnade på det jag hade att säga i morse och verkade ha uppmärksammat det här också, så det skulle ta tag i det, så det känns lite bättre efter det samtalet i alla fall.

Näää, nu är det dags att åter gå till jobbsökandet och telefonen! =)

//Mrs Engström

Nu så...

...är det dax för ytterliggare ett totalt meningslöst inlägg! Dagen har spenderats på Akutbärgarna! Har förvisso knappt gjort nånting men gud vad seg man blir! Nu har man ätit lite fiskgratäng mycket gott! Skall väl försöka ta tag i rummet där uppe så det kan bli klart nån gång men det får nog vara för i dag! Blir med lite tur till helgen!? Nej det blir det ju inte heller! Skall ju åka till landet och träffa svärföräldrarna mycket trevligt! Så det får bli SEN ja jag vet att man inte ska använda det ordet men just nu måste jag faktiskt! Så nu har ni fått lite meningslöst läsande! Ha de nu gott i värmen för det har jag!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen försöker få ihop tiden!

Gått in i .......

...väggen!? Nej inte riktigt men här kommer några bilder av vad som hänt så här långt!


     

Nu skall det bara läggas lite golv och sen så skall det väl tapetseras lite också! Ha nu en skön söndag kväll!

Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har nog gått igenom väggen:)!

På...

...rymmen var våran dotter vid 7 i morse! Hon tog helt enkelt på sig tröja trosor och strumpor och gick ut! Hon knatade iväg till en kompis och ville leka. Så förvirringen var total i morse när Mrs väckte mig! Men nu har det löst sig till det bättre! Själv har jag hållt på med våran vägg som nu börjar arta sig. Ska sätt dit lite eluttag sen är det bara målning/tapetsering kvar! Känns skönt att det börjar bli klart! Gårdagen vart ner till Jönköping och tog en fika med Ann-Marie och Thomas som hade fått ett ryck och tagit in på ett hotell i Jönköping! Sen skulle vi till Silvan och handla en bit kabel och kom där i från med 20/m2 golv! Det visade sig att butiken ska upphöra så det var total utförsäljning och de hade 40% på allt! Så vi passade på att köpa golv till övervåningen! Så nu ska vi lägga golv så fort väggen är klar! Nej nu ska jag ta och fortsätta med min vägg och min fru ska få se på F1 i lugn och ro! Ha de nu gott i värmen!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen skall nog bli golvläggare!?

utan.....

....internet och telefon har vi varit! De håller på att gräva för fjärrvärme här omkring. Så nu lyckades de ju även gräva av kbeln till vårat internet och feliton! Så vad har då hänt sedan man var här sist då!? Tydligen massor hos alla bloggar som man läser! Här är det mest ingenting som hänt. Eller kanske ganska mycket egentligen men det blir så långt att skriva så vi tar väl en snabb resumé! Har ju då varit jönköping hela dagarna! Sen är det väl mest här hemma det händer saker! Vi har ju som sagt rivit en vägg i trappen och håller på att bygga upp en liten vägg(90*110cm) våran tanke är ju att få en (myshörna) tv hörna där uppe! Problemet är väl att det skall flyttas lite kablar så det är ju inte bara att göra! Men nu igår kom vi fram till hur vi skulle få till det! Så nu skall det bara lösas rent praktiskt också!  Men det skall nog gå. Måndagen skall spenderas hos Akutbärgarna man får hoppas det blir lite mer att göra:)! Men man får ju som sagt vara glad för att man har nånting i dessa tider! Lider verkligen när man läser tidningar och bloggar hur mycket arbetslöshet det är just nu! Nej nu är det dax att leka lite med min dotter så ha nu en underbar lördag! Vackert väder är det ju!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen skall nog laga bil i dag!

Seeeeg....

....är man idag! Vart en Lååååååång dag i går! Men kul var den. Jag begav mig iväg på en roadtrip till Tokholm med ett mellanstopp i Linköping! Efter att ställt av en bil i Linköping så vart det raka spåret till Nacka och slänga av en bil där! Sen efter att den bilen var avlasstad så vart det en snabbis till Preem Globen för att träffa gamla kollegor! Var väldigt trevligt att träffa "folk" sen vart det il fart till Denny och titta på massa bärgare. Så efter en trevlig stund där så vart det dax att ställa FL6:an hemåt igen! Kom hem vid 01.00 så det vart att dö i säng för att sen kliva upp vid 6.45. Sen vart det ner till Akutbärgarna och inställa sig där klockan 0800! Har varit en lugn dag där i alla fall jag har mest krängt däck! Vart ett tung jobb bara! Var en djurtranssport som kardan gått av på! Ganska kul att lasta om ca 20 kor vid E4! Så nu är man hemma och ny duschad! Ikväll blir det en lugn kväll! Ska upp vid 6.45 imorgon igen! Men det är kul att ha nåt att göra! Ha de nu gott alla där ute!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen gillar udda bärgare! Lycka till Denny!

Change...

Tänka så fort ens liv kan förändras, från ena dagen till den andra.... Att en liten, liten sak kan få en helt omkullvält.... Men det behöver absolut inte innebära nåt negativt! Och jag vet att min omkullvältning är något helt positivt!!! =) Mer än så tänker jag inte säga just nu.

Idag har jag varit på en arbetsintervju. Det kändes väldigt bra, så jag hoppas att det blir ett positivt svar när han hör av sig! =) Hoppas, hoppas! Annars har dagen varit ganska händelselös.... Passade på att handla lite när jag ändå var i Jkpg, sen hem och plockade lite.... Hämtade Madde på dagis vid ett.... Har pratat med Robin hur länge som helst på eftermiddagen och även hunnit med att prata med mammsen och Mr E ett antal gånger idag. Mr E har tagit en dags tripp till Sthlm över dagen, och kommer hem någon gång i natt!

Ha det gott! =)

//Mrs Engström

En liten....

....teaser kommer här! Vi har ju tyvär inte riktigt tid för uppdateringar på bloggen! Men här kommer en liten i all hast. Vi har nu påbörjat vårat nästa projekt. Vi är väl fortfarande stressade av storstaden:)! Så nu ska det bli ett "allrum" på övervåningen. Så det vart att riva ner en vägg. Så det är väl ungefär där vi är nu men vi ska nog fixa in bilder vad det lider! Nu ska jag åka iväg så nu får ni ha en bra dag! Solen skiner här i alla fall!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen rrrrriverrrr!

Mätt....

....är man nu! Vart grillat och rotgrönsaker i ugnen! Så nu är man så mätt så man inte vet vart man ska ta vägen! Ha nu en trevlig lördag alla där ute!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har kroken full;)!

Sorg...

...är det här hemma! Mina två änglar har åkt hem nu! Var nere och satte dem på bussen med destination STHLM. Så nu blev det alldeles öde och tyst här hemma! Nu är det åter till vardagen. Ha de nu gott i solen för det ska vi ha. Ikväll blir det grillat MUMS!!!!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen har tre änglar!

Domen....

...kom idag! Ja även jag har ju väntat på en dom inte bara "våra vänner" på Piratebay. Men min dom var ju inte lika hård kan man säga! Jag har väntat på att få ett svar om jag skulle få komma in på skola. Så i morse vart det iväg vid 7.45 för att vara på skolan vid 8.30! Sen vart det samtal och överläggningar och ja jag fick komma in på denna skola! Så nu vet jag vad jag ska göra ett tag framöver. Vilket på sätt och vis är skönt men samtidigt så är det inte så roligt då jag fick reda på vad jag ska leva på! Skall ju få nån typ av bidrag som mest känns som ett hån! Jag förstår inte hur de tänker de som styr!? Men man får väl vara glad att man får nånting att göra! Det mesta är ju bättre än att vara helt arbetslös. Lider verkligen med folk som varit långtids arbetslösa! Nu ska vi nog ta och göra oss i ordning och åka till www.ryforskonfektyr.se. De gör ju så gott de kan;). De ligger bara typ 2 kilometer från oss så det är en väldig fälla! Jag menar när jag är ute och går mina 10 mil på kvällen så går jag ju förbi där så jag förstår inte varför jag inte går ner i vikt;)(ironi)!!! Ha nu en trevlig helg ni som nu får helg! Njut av värmen och solen man vet ju aldrig när den försvinner!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen är ett godis monster!

Ytterligare en....

....dag som börjar gå till ända! Dagen har gått i ett väldigt lugnt tecken. Vi har mest inte gjort nånting. Barnen har lekt och cyklat hela dagen medans jag har tvättat hisinge traktorn! Sen har det varit att fixat in en stereo i den nya racern. Monterade ju in en stereo i den häromdagen men fick ta och fixa till lite saker! Bland annat så hade föregående ägare inte satt fast jord kabeln. Sen hittade jag en annan stereo som är lite bättre så det vart in med den när jag ändå höll på! Nu har vi fått i oss lite mat och sitter mest och jäser framför dumburkar!  Morgon dagen blir att sticka ner till Jönköping igen! Nu får ni ha en trevlig kväll!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen keeps on trucking!

Skall vi......

.....uppdatera!? Jo kanske dax för det nu. Vad har då hänt här sen senast!? Vi har ju hunnit firat påsk på landet med Mrs föräldrar och bror med familj! Mycket trevligt var det att komma iväg en stund! Sen vart det hem på långfredagen och se till att ta emot mina barn och min mamma! Det var jätte trevligt vart ju lite grillat på kvällen :). Vi har nu införskaffat oss på en riktig grill så nu går det ju att grilla. När sen Lördagen kom så vart ju jag dålig i magen så det vart ju till att ligga i sängen eller vara på toaletten hela de dygnet! Man var ju väldigt trevlig mot sin mor som kommer ner för att hälsa på!? Men inget jag tyvärr kunde göra nåt åt. Som sagt tyckte att det var mycket trevligt att ha min mor här. Saknar henne faktiskt ibland;)! Men för att återgå till helgen så vart det ju då Söndag och magen lugnade ner sig! Mamma smet hem igen och jag åter tog jakten på en moped! Men det verkade tröstlöst så det hann ju bli kväll också denna dag. Måndag morgon och lite stressigt med att hitta nåt innan tisdag morgon som kan ta mig ner till Jönköping! Men det vart till att finkamma Blocket och efter mycket letande så hittades pärlan:)! Så numera så har ju min mamma varit med och betalt en BMW åt mig! Så ja det vart ingen moped det vart en BMW! Så Måndagen ägnades åt att resa till Älmhult för att införskaffa denna lilla racer! Så när vi väl kom hem så vart det kasta i en stereo och sen kasta oss själva i säng! Så sen vart det då Måndag och klockan väsnades vid 04.30! Gud fattar inte vad människor gör uppe vid den tiden egentligen men men vad gör man inte för att kunna tjäna sitt levebröd!!? Måndagen for förbi i arbetandets tecken! Men måste säga att det var väldigt kul. Kvällen igår avslutades lugnt och skönt och framförallt tidigt;)! Så när den minsta av tre ville upp vid 7 så klev jag upp och låter Mrs sova hon har jätte ont just nu och tyvärr så fick hon ju ingen läkar tid förens den 4 maj! Den här dagen skall nog spenderas i Jönköping för att fylla upp kylen igen! Så nu har jag gjort en VÄLDIGT snabb resumé av vad som hänt! Har nog missat massor men det får jag väl skriva om någon annan dag! Ha de nu gott all där ute och att ni får vara friska och krya! 
 



                                                                                             Min nye kompis:)!

// Mr Engström



Wallenbergaren utan Wallen är en trucker:)!

Livet leker =)

Idag känns det som att alla problem i hela världen alltid löser sig, på ett eller annat sätt! =)

Som sagt livet leker!! =)

//Mrs Engström

Snabbbkurs....

...i bantning! Har man precis genomgått! Så därför dröjer uppdateringarna! Ha de gott alla!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen bor på toaletten!

En liten...

...hälsning från Småländska höglandet! Vi har det super skönt på landet och gör mest ingenting.... =P Hoppas alla har det bra och att ni har bättre väder än vi! Här är det gråmulet och regnar till och från....

See ya´all soon.... =)

//Mrs Engström

Vart....

....ingen moped:(! Men det är bara att jaga vidare. Skulle ha varit i väg nu på morgonen men det blev tyvär inte så! Det positiva är att jag sticker till landet i dag i stället:)! Jag får träffa familjen! Så nu får ni ge er till tåls tills vi är hemma igen! Ha nu en GLAD PÅSK!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen ska leta efter påskharen!

Jakten...

.....fortsätter på en moped! Nu har jag kanske hittat en moped som verkar vara plånboksvänlig! Men nu är det ju som så att den var billig och då är det ju fler som är intresserade. Så jag hamnade på väntlista:)! Ska komma nån och kolla på den vid ca 18.30 så om nu inte han vill ha den så får jag chansen! Så nu hoppas jag bara. Förövrigt så är det allmänt trist här hemma har ju bara katterna som sällskap. Så jag saknar min familj massor. Har ju ett H-vete att sova när inte familjen är hemma! Men jag får snart träffa dem igen! Ska sticka till landet så fort det går. Nej nu är det dax för att se på Bygglov! Måste ju lära mig och få ideér! Ha de nu gott i påsk!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen är ensam:(

Dött....

...som i graven! Ja det är ungefär så det känns här hemma! Saknar min familj men jag kommer ju att se dem snart:)! Har haft det fullt upp i dag vilket har varit kul. Har väl förvisso alltid fullt upp men i dag så var det av annan karaktär. Har precis fått i mig lite middag. Kommit på att det är väldigt tråkigt att laga mat åt sig själv! Men det vart liten egen rätt! Man tärnar lite falukorv sen hackar man en gul lök och fräser det i stekpannan. Medans det fräser i pannan tar man två skivor bröd och brer på smör! Sen när allt fräst klart i pannan så lägger man det på mackorna. När detta nu ligger där så tar man och steker tre ägg som man kryddar efter behag! Dessa lägger man sen över alltihop! Sen är det bara att ta en gaffel och kniv och äta! Gott! Har fortfarande inte fått tag på nån moped! Så hjälp sökes! Ha nu en trevlig kväll så ska jag ta och ringa min fru! MISS U Mrs!!!!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen känner sig ensam!

Påsklov...!

Nu tar jag och Madelene lite påsklov... Vi ska ta och packa ihop lite saker och åka till landet idag. Mr E har lite annat för sig, så han åker till landet på onsdag eller torsdag.... =) Ska bli jätte skönt att åka till landet och bara vara några dagar och få träffa mamma och pappa, är inte så ofta vi ses.... Kommer också få träffa mina brorsbarn, som kommer på torsdag! Det var över ett halv år sen jag såg dem sist, så de har säkert blivit super stora! =) Sen på fredag så blir det hemfärd igen, för att ta emot svärmor och bonusbarnen som kommer hit över påsken! =)

Här kommer lite blandade bilder från landet i somras.... Bland annat från när vi gjorde om uteplatsen....






Historia...

648 f.kr. - Den tidigaste i Greklands historia kända solförmörkelsen inträffar.
46 f.kr. - Slaget vid Thapsus, ett fältslag mellan Julius Caesar och Metellus Scipio utspelar sig.
1320 - Johannes XXII meddelas Skottlands självständighet i The Declaration of Arbroath.
1520 - Svenskarna besegras av danskarna i Långfredagsslaget vid Uppsala.
1652 - Holländaren Jan van Riebeeck grundar en provianteringsplats vid sydafrikanska Taffelberget. Platsen är dagens Kapstaden.
1864 - Storbrand i Ronneby. Nästan hela staden brinner ner.
1896 - De första moderna olympiska spelen invigs i Aten.
1917 - USA förklarar krig mot Tyskland och inträder där med i första världskriget.
1941 - Tyska trupper invaderar Jugoslavien och Grekland.
1950 - Christer Sjögren, svensk dansbandssångare, föddes.
1962 - Robert Wells, svensk musiker, föddes.
1974 - ABBA vinner Eurovisionsschlagerfestivalen i Brighton med Waterloo.
2007 - Fartyget "Sea Diamond" (Birka Princess) sjunker utanför Santorini.





Ha en fantastisk skön vecka och en Glad Påsk! =)



//Mrs Engström
 

Jobbig....

....dag har jag inte haft idag! =) Har varit super slapp idag.... Fick sovmorgon i morse, åt frukost i soffa, för att fortsätta sitta i soffa och titta på Formel 1. Var lite av en flopp idag, dock. Loppet var i Malaysia idag och där slår vädret om på noll och ingenting. Så efter halv racet så fick de röd flagg, på grund av att det ösregnade och sen blev det ingen omstart för att regnet tog för lång tid på sig att ebba ut. Så de som hamnade på poängplatser får bara halva av den normala poängen... Detta har tydligen inte hänt sen 1991! Etta blev Jenson Button och Kimi fick inga poäng, han kom på fjortonde plats... Suck... Efter det har jag faktiskt gjort lite nytta... Har tvättat klart det som inte blev klart igår och gjort middag! Idag bjöds det på ost och skinkpaj med paprika i och vitlöksbröd till det. =)

Historia....

33 - Jesus uppstår från de döda i Jerusalem (enligt Bibeln).
1818 - Chile förklarar sig självständigt från Spanien.
1874 - Operetten Läderlappen, av Johann Strauss d.y. har urpremiär i Wien.
1910 - Det förbjuds att kyssas på franska järnvägsstationer, då det anses kunna orsaka tågförseningar.
1950 - Agnetha Fältskog, svensk sångerska i ABBA, föddes.
1953 - Lasse Anrell, svensk journalist, föddes.
1964 - Röda linjen på Stockholms tunnelbana invigs.
1973 - Josefin Crafoord, svensk radio- och tv-programledare, föddes.
2008 - 10-åriga Engla Höglund från Stjärnsund i Dalarna försvinner och hittas en vecka senare mördad.




Sov gott och dröm söta drömmar! =)

//Mrs Engström

Gääääsp.....

......säger jag bara! Lite seg i dag då man var vaken alldeles för länge. Satt och tittade på filmen som gick på 3:an. Så man la sig vid 1 i natt sen vaknar ens dotter vid 7.45! Men det är ju sånt man får räkna med. Jag gick upp idag så min fru kunde få sova. Dagen skall väl spenderas nere i Jönköping! Ska ju få tag på de sista listerna så jag tar väl med mig Madde och fixar det! Min fru ska ju få se på F1 och jag tänkte hon kunde få göra det i lugn och ro! Nu ska jag nog ta och få ihop lite frukost! Ha nu en underbar dag alla och glöm inte att jag behöver en moped:)!




// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen jagar!

Köpes!!!!!!

Får väl se om nån av läsarna här kanske kan hjälpa mig! Jagar en moped! Bryr mig inte så mycket vad det är utan den skall vara billig och finnas en chans att det går att åka på den! Så om den inte fungerar direkt är väl lugnt bara det finns lite hopp för den! Så kasta in svaren nu!! Ja jag har mitt körkort kvar ;)!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen funderar på moped bud!

Snacka om....

....kanon väder vi haft! I våran lilla håla så har vi haft ca 27 grader i solen och ca 16 i skuggan! Tror ni man njuter!? Dagen har varit lugn har fått sovit i dag så jag känner mig nöjd  (tack min underbara fru) sen var tdet en lugn start! Började väldigt sent med att fixa lite i vårat förråd. Har börjat fått upp lite hyllor där inne så att man kanske kan få bort alla saker som ligger i vardagsrummet. Eftersom vi rev två vanliga garderober för att bygga vårat förråd så hamnade alla saker i från garderoben i vårat vardagsrum! Nu har vi fått i oss lite mat och sitter bara och njuter utav att vi bor i hus! I morgon blir det nog ner till Jönköping och handla lister så att vi får ihop det sista i hallen! Kvällen kommer väl att ses på tv och antagligen Robinson! Vet inte egentligen om man borde se det men som sagt man har miljoner kanaler men ände inget att se på ;)! Nej nu får ni ha en underbar kväll och hoppas att ni också haft en lika bra dag som vi!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen Ska ta en Kall!


God Morgon

Eller god förmiddag kanske man ska säga vid den här tiden, när man har varit vaken sen klockan sju. Madelene gick upp vid kvart i sju, så det var bara glatt gå upp, så älsklingen får sova. Idag bjuder dagen på tvätt! Inte så roligt kanske, men det måste göras... Sen hinns det nog med en massa annat också, vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda. Ska försök se kvalet i F1 idag också, blir nog spännande, gick riktigt bra för Kimi och Ferrari på träningen i går! =)

Historia!

1905 - En jordbävning av styrkan 7,8 på Richter-skalan i Kangra-området i norra Indien kräver ca 20 000 dödsoffer.
1949 - Atlantenpakten - NATO - sluts mellan Belgien, Danmark, Frankrike, Island, Italien, Kanada, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Storbritannien och USA.
1968 - Dr Martin Luther King mördas av James Earl Ray, klockan 18.01 på Lorraine Hotel i Memphis, Tennessee, utanför rum 306.
1973 - World Trade Center i New York invigs.
1979 - Heath Ledger, australisk skådespelare, föddes.
1983 - Rymdfärjan Challenger gör sin jungfruresa.




New Yorks Skyline före 11/9-2001.



Framtidens New York Skyline!


Ha en bra dag! =)

//Mrs Engström

Fantastisk vårdag....

Efter som min kära make inte ville fortsätta i äntligen hemma temat idag, så får ju jag göra det....! =P Han har varit super duktig idag och så gott som fått ihop väggen! Nu saknas bara några lister, som måste inhandlas. Så det ser ut så här i hallen just nu, plus en spegel som kom dit efter jag hade plåtat.... =)



För övrigt har det bara varit lite små plock här hemma idag.... Madelene och jag har spenderat det mesta av dagen ute på tomten, i det super sköna vädret! Madde har sprungit runt och lekt och jag har flyttat lite blommor och allmänt röjt ur en väldigt missköt rabatt! Håller på att ta bort en massa grej som vi inte vill ha kvar i den, sen ska den minskas också. Men men, våren har precis börjat, så det hinns med det också! =)

Historia....

33 - Jesus dör i Jerusalem.
1783 - Sverige och USA undertecknar ett handels- och vänskapsavtal.
1924 - Marlon Brando, amerikansk skådespelare, föddes.
1924 - Doris Day, amerikansk skådespelerska och sångerska, föddes.
1958 - Alec Baldwin, amerikansk skådespelare, föddes.
1961 - Eddie Murphy, amerikansk skådespelare, föddes.
1972 - Jennie Garth, amerikansk skådespelerska, föddes.
1973 - Första samtalet från en mobiltelefon görs av uppfinnaren Martin Cooper. Prototypen vägde ca 1 kilo och batteriet höll ca 20 minuter. Samtalet ringdes från korsningen 56:e gatan och Lexington Avenue i New York.
1986 - Amanda Bynes, amerikansk skådespelerska, föddes.




Lite ögongodis till älsklingen....! ;-) Amanda Bynes.


Trevlig helg! =)

//Mrs Engström

Ytterligare.....

....ett inlägg från mig! Så nu är fredagen här på allvar! Man har fått i sig lite mat som vart så där. Grillade spett som vart lite si så där på engångsgrillen! Det hela slutade med att jag gjorde klart de 3 sista i våran varmluftsugn. Vi har ju trots allt grill funktion på den! Så jag fick min grillning men jag vet ju inte om jag vart så nöjd egentligen! Längtar tills jag får min grill! Då ska det bli grillning så ofta jag kan.  Nu så blir det en lugn kväll framför dumburken vi har ju fått ett gäng kanaler nu så det finns ju lite att välja på! Men ikväll så blir det kanal 1 klockan åtta så vad ska man egentligen med alla kanaler till!? Jo min underbara fru får se Formel 1 på helgerna! Ha nu en trevlig kväll!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen gillar grillat och bakad potatis!

Dålig....

....på att komma på vad som skall skrivas! Nu är det ju så att det finns massor att skriva om men för att detta inte skall bli en äntligen hemma blogg så måste man ju hitta på nåt annat! Men nu är det som så att det finns ju inte så mycket att skriva om än våra bygg projekt! Nu har det ju kommit så långt i hallen att det är målat men nu ska det ju upp med lister! Sen är det ju nästan klart det är insidan kvar men det får dröja ett tag! Man ser ju liksom inte insidan ;)! Hoppas ju att det mesta ska vara klart tills mamma kommer. Men det borde det vara. Mrs och Madde ska nog åka till landet i veckan får väl se om jag kan komma med har lite att stå i. Vi skulle i alla fall behöva komma till landet för alla ute grejor står där! Saknar grillen framförallt ;) sen är det ju andra saker så som kratta och spade. Sen har vi ju en slang där så vi kan tvätta av bilen! Man kan säga att det behövs nu den är inte tvättad på jätte länge! Men vi får se vad som händer framöver. har en massa ideér men det gäller ju att de är genomförbara! Så är det ju tyvär alltid. Ha nu en bra dag alla för nu har solen tittat fram! I Kväll blir det grillat på en engångs grill :)!




// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen vill bli Grillmästare!

April april

Trodde jag klarade mig ganska bra från att bli lurad i går, men inte då! Blev lurad av lilla Josephine! Hon hade skrivit att hon vunnit en resa för två till turkiet igår i sin blogg. Blev självklart super glad för hennes skull, så jag skrev en kommentar där jag grattade henne. Visade sig dock senare att det inte var sant, utan bara ett aprilskämt.... =P Snacka om att bli lurad! Är dock glad att ingen skickade något sånt mail till mig om att jag vunnit en resa, för då hade jag nog blivit lite butter, nu var det ju faktiskt bara ett roligt skämt! =)

Ha en underbar dag!

//Mrs Engström


Våren är här, igen! =)

Efter ett litet snöoväder med 2 decimeters snö här om veckan, är nu våren åter här igen! Vi har haft strålande solsken och 10 grader varmt här idag, härligt! =) Idag har vi fortsatt med väggen i hallen, blir riktigt bra! Nu har vi målat två vändor med vit, så nu ska det kladdas på lite färg på väggen också, sen ska det bara upp lite lister, så är det klart.




Mäster målaren kan måla och prata i telefonen samtidigt! =P




Här kommer också lite bilder på Madelenes klara rum, väldigt stökigt bara.... Va kan man säga, barn i ett nötskal! =)



Blev riktigt bra, när det blev klart.... Tog sin lilla tid bara.... Men men, roligt att göra det själv! =)


Madelene har varit på dagis idag, sista dagen den här veckan, tyvärr... Vi tog en promenad och hämtade henne, får ju passa på medan vädret tillåter! Och nu börjar det bli dags att göra lite middag! =)

Historia....

1643 - Åmål får sina stadsprivilegier av Drottning Kristinas förmyndarregering.
1826 - Samuel Morey patenterar förbränningsmotorn.
1867 - Singapore blir en brittisk kronkoloni.
1894 - Henriksdals station på Saltsjöbanan invigs.
1905 - Den internationella nödsignalen i morse-alfabetet SOS tas i bruk av den tyska regeringen.
1943 - Herman Lindqvist, svensk författare och journalist, föddes.
1949 - Södra delen av Irland lämnar Brittiska Samväldet och blir Republiken Irland.
1953 - Sveriges första manliga sjuksköterska utexamineras.
1976 - Apple Computer startas av Steve Jobs och Steve Wozniak.
1979 - Islamiska republiken, Iran proklameras.
2005 - Piratbyrån, Networks United och The Pirate Bay utlyste en bojkott av filmindustrin.

Idag firar Iran nationaldag.
Även Assyrien har nationaldag och firar också sitt nyår idag.

Första April är också allmänt känd som dagen då det är tillåtet att luras med aprilskämt! =) Så se upp där ute idag, man vet aldrig när lureriet är framme! =)




Ha en fortsatt god vårdag! =)

//Mrs Engström 

Varmt....

....är det ute! Gud vad skönt!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen njuter av värmen!

Akta.....

....dig för alla blåsningar idag! Det är ju trots allt 1 april. Får väl passa på att Gratulera min kamrat Johan idag, som fyller år! Jag gick upp med Madde idag och såg till att hon kom till dagis. Hon trivs jätte bra på dagis så det är lite synd att hon bara får vara där 15 timmar/veckan men så är det när man är arbetslös! När jag kom hem från dagis så slipade jag det sista och började maska väggen! Lagom till det att jag gjort detta klart så kom min fru ner. Så då gjorde jag henne sällskap vid frukostbordet. Har nu även bokat biljetter till mina barns hemresa så det är klart! Har surfat runt lite nu och kan väl bara konstatera att man ska inte tro allt man läser. Nu tog min fru över väggen så hon har börjat måla kanterna! Så nu vet jag inte vad jag ska göra men det finns ju alltid nåt att göra. Funderar på om man kanske ska ta och gå ut i det vackra vädret! Finns ju lite att göra där ute då föregående ägare till huset förstört allt vad gräsmatta heter! Eller egentligen så är det inte så mycket till gräs utan mer mossa! Det positiva med det är ju att det ser grönt ut;)! Men nej bara att fixa till. Nu får ni ha en underbart vacker dag för här är det det! (Blå himmel, sol 12+)

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen har vårkänslor!

RSS 2.0