Äntligen!

Är jag färdig med Madelenes rum! Bilder kommer.... =P Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Har haft så många saker och projekt att göra senaste tiden att man blir lite handlingsförlamad när de tar slut! Eller slut och slut.... Det finns massor att göra, men ska ta en kväll utan saker att göra och försöka strukturera upp vad som blir nästa projekt... =)
Idag har även storebrors lägenhet kommit ut på nätet.... De ska byta till större näste, planeras det på utökning, mån tro!? ;-) Så är du i behov av en trea i Farsta utanför Stockholm, så spana in den här! =)

Storebrors lya!

Nu väntar jag bara på lite bilder på deras nya, är ju nyfiken! =)

Lite historia också!

1889 - Eiffeltornet invigs på världsutställningen.
1928 - Stockholms stadsbibliotek invigs.
1945 - Ingvar Oldsberg, svensk programledare, föddes.
1947 - Johan Rabaeus, svensk skådespelare, föddes.
1953 - Kjell Sundvall, svensk regissör, föddes.
1955 - Angus Young, brittisk musiker, bla gitarrist i AC/DC, föddes.
1967 - Daniel Fridell, svensk regissör,  manusförfattare och producent, föddes.
1971 - Ewan McGregor, skotsk skådespelare, föddes.
1983 - Jordbävning i Colombia, minst 300 människor dog.
2006 - Pink släppte sitt fjärde album, "I´m not dead".





See ya´

//Mrs Engström

Vi har blivit med.....

.....Viasat. Vi har nu varit och skaffat oss en box för att kunna se på F1! Mrs vart lite arg efter helgen då man bara fick se korta samandrag! Tillråga på allt så fick man ju inte se vad som hände med Kimi. Nu är det ju som så i den här familjen så är faktiskt den största beundraren av F1 min fru. Måste ju tillstå att även jag tycker om att titta men min fru följer verkligen cirkusen. Så nu har vi då gått på blåsningen att skaffa en box. Det positiva i det hela är att man får alla kanaler gratis i 3 månader! Så här skall tittas på barnkanaler:)! Vad har mer hänt här då!? Jo jag har slipat på våran nya vägg. Mrs har fixat det sista på Maddes rum. Nu väntar jag bara på att spacklet skall torka så jag kan slipa det sista sen är det dax för färg. Har ju en förhoppning att det är klart med väggen när min mor dyker upp med mina andra änglar! Mina barn från Rimbo skall komma ner och vara här över påsklovet! Så som jag har saknat dem! "Sonen" var här igår på en fika kan man säga. Det vart väldigt defenitivt att han inte tänker bo här. Han var här för att hämta sin säng och tv så nu ekar rummet där uppe tomt! Tråkigt att inte "sonen" kom hit för att bo här men det är inget att göra åt! Nu får vi väl se om kanske mina barn flyttar hit annars så får vi väl se vad vi gör av det extra rummet vi har! Vi har lite planer för det om inte barnen kommer ner vi funderar på att riva ner den ena väggen så att vi får ett vardagsrum eller vad man nu ska kalla det! Sen har jag just skaffat Photoshop! Fattar ju inte hur det funkar än men vi ska nog komma underfund med det också!:) Kan ju visa mitt alster!



Visst vart den fin!?

Nej nu får ni ha en trevlig kväll för nu ska jag natta Madde!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har nu många järn i elden!

Hallå!

Har tagit lite semester från bloggen ett par dagar.... =P Men nu är jag tillbaka...! Har varit mycket bygga och fixa och greja här hemma de senaste dagarna. Men det blir super bra! =) Nu väntar vi på att Robin ska komma och hämta sin saker, så vi kan börja fixa i ordning det rummet också.... =) 

Historia....

1853 - Vincent van Gogh, nederlänsk konstnär, föddes.
1858 - Arvid Nordquist, grundare av Arvid Nordquist H.A.B, föddes.
1926 - Ingvar Kamprad, svensk företagare och grundare av IKEA, föddes.
1945 - Sovjetunionen invaderar Österrike och intar Wien.
1945 - Eric Clapton, brittisk gitarrist och sångare, föddes.
1964 - Gameshowen Jeopardy! har världspremiär på det amerikanska TV-nätverket NBC.
1968 - Celine Dion, kanadensisk sångerska, föddes.
1981 - President Ronald Reagan utsätts för ett mordförsök i Washington D.C. USA, efter endast två månader på presidentposten.





Trevlig kväll! =)

//Mrs Engström
 

Har ni....

....tid!? Så kommer väl här ett jätte inlägg! Har ju varit lite dåligt med uppdaterande under helgen! Så vad har hänt i helgen!? Man kan säga att vi fått upp en vägg. Vilket jag känner mig lite stolt över då jag aldrig byggt upp en vägg. Tillråga på allt så har vi även fått dit en dörr med karm och allt! Har kommit på att det där med karm och karm skruv är jobbiga saker:)! Men som sagt det är på plats och faktum är att det ser nästan bra ut! Så våran helg har gått i byggandets tecken! Vi har ju fått åka runt och kolla vilka saker som behövdes och vart man kunde få det billigaste! Så efter lördagen så hade vi fått upp en stomme som vi kunde sätta in dörren i. När sedan kvällen kom så tog vi och tände ljus överallt så vi bara väntade in det magiska klockslaget! Så när klockan vart 20.30 så stängde jag av huvudströmmen! Min fru och jag tog och spelade lite monopol i ljusets sken. Vart riktigt mysigt tyvär så förlora jag! Sen på söndagen så vart det efter lite stress (glömde att flytta klockan) hyra släp och åka till Jönköping för att köpa lite skivor till själva väggen! Så när vi väl kom hem så vart det att montera en karm! Efter mycket om och men så kom den på plats. Efter det vart det till att gå ut i garaget och kapa till skivor så det även skulle bli lite väggar också! Så nu har vi då fått dit väggarna utåt så dagen skall gå åt till att få dit väggarna på insidan! Har precis släppt av Madde på dagis det känns så skönt att det går så bra! Vi fick ju en kort inskolning då de tyckte att hon var så duktig. Ska väl ta en kopp kaffe och ge mig ut i garaget för att börja så det blir klart nångång! Tänkte ju att det kunde vara klart när "sonen" kommer förbi idag. Ska bli kul att han kommer vi saknar att ha honom springandes! Det är ju ingen som "snor" datorn längre! Nej nu kastar vi väl in lite bilder!



Se vad fint det blir!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen leker snickare på heltid!

Händelserik dag!

Idag har det varit väldigt mycket åka fram och back.... Vi började med att åka och lämna Mr E på arbetsförmedlingen, efter att ha skottat fram gången och bilen! =) Sen blev det en snabbis hem igen. Efter ungefär 20 minuter åkte jag och Madde igen, dagis var inbjudna på teater cirkus och Madelene fick följa med. Visade sig när vi kom dit, att jag också fick gå med! =) Det var en enmans föreställning, men han var super duktig och barnen som tittade fick hjälpa till med lite olika saker under föreställningen.




Madde snurrar tallrikar på pinnar och har stått på ett ben! =)



Här ska hon korsa armarna! =)


Det var jätte roligt och alldeles lagom lång föreställning. När den var slut åkte vi hem igen, då Mr E inte var klar än... Vi hann kanske vara hemma 20 minuter till innan han ringde och sa att han var klar... =P Sen blev det lunch på Landhs, gott gott! =) Sen blev det hemfärd igen... Och rivning av hallen!





Så här ser det ut nu! Sen åkte vi och handlade, blev visst ett besök hos Monika på systemet också! ;-) Nu hägrar middagen....! =)

Historia....

1613 - Det första engelska barnet i Kanada föds.
1625 - Charles I blir kung av England.
1794 - Danmark och Sverige ingår en formell pakt.
1845 - Wilhelm Conrad Röntgen, tysk fysiker och nobelpristagare, föddes.
1901 - Carl Barks, amerikansk serietecknare till bla Kalle Anka, föddes.
1956 - Thomas Wassberg, svensk längdskidåkare, föddes.
1963 - Quentin Tarantino, amerikansk filmregissör, skådespelare och manusförfattare, föddes.
1970 - Mariah Carey, amerikansk sångerska och skådespelare, föddes.
1975 - Arbetet med att konstruera USA:s första rymdfärja Columbia påbörjas.
1977 - Flygolyckan på Teneriffa, där två Boeingplan kolliderar och åstadkommer världens hittills värsta flygkatastrof med 577 omkomna människor.
1989 - Den svenska TV-kanalen Kanal 5 inleder sina sändningar under namnet Nordic Channel.





Önskar er alla en trevlig helg! =)

//Mrs Engström

Ni ställer väl....

...upp! Nu börjar det ju närma sig. Vi tänker dra vårat strå till stacken. Så på lördag så tänker jag fälla ner huvudbrytaren! Hoppas att fler där ute tänker göra det.

      Stöd WWF   |   Kontakt  

  

Glöm inte släcka under Earth Hour nu på lördag 20.30-21.30

Tack för att du deltar i Eart Hour! Det är ett fantastisk gensvar för Earth Hour runt hela världen i år. Nu är 83 länder och närmare 2 800 städer med och släcker - från Australien via Kina, Förenade Arabemiraten och USA till Haparanda. Här får du lite mer information om vad som händer och en liten påminnelse om att släcka på lördag klockan 20.30. Påminn dina vänner så att de också släcker!   
Earth Hour information

Burj Al Arab i Dubai är ett världsberömt 6-stjärnigt hotell som släckte under Earth Hour 2008. Foto: Dubai Holding

Earth Hour större än någonsin

Earth Hour startade 2007 i Sydney, men i år är första gången Sverige deltar. Intresset för Earth Hour har varit enormt. Målet med manifestationen 2009 var att involvera 1 000 städer, men i skrivande stund är antalet uppe i 2 800 i hela världen.
 
Kända byggnader över hela världen
Till de ikoner som släcker hör exempelvis Niagara-fallen, Empire State Building, The Strip i Las Vegas, stora delar av Hong Kong, Copacabana, Colosseum, Akropolis och pyramiderna i Giza för att bara nämna några. I Sverige räknar vi just nu in 156 anmälda kommuner och över 400 byggnader.
 
Hjälp oss att sprida budskapet vidare
Det finns över 500 Earth Hour-facebookgrupper, med fler än 430 000 medlemmar i den största. Att googla på Earth Hour ger över 11 miljoner träffar. Det är några exempel på Earth Hours storlek 2009. Se till att dina vänner också släcker på Earth Hour. Påminn via Facebook, skicka ett SMS eller skicka vidare det här nyhetsbrevet på mailen.


Gratis Earth Hour-konsert på Skansen och annat som händer på lördag kväll

I Stockholm firas Earth Hour genom en gratiskonsert på Skansen. Hit kommer artister som Nina Persson med A Camp, EMD, Sarah Dawn Finer, Stefan Sundström och Sugarplum Fairy.
 
Välkomna till Skansen! Det är som sagt fri entré. Alla artister ställer upp gratis för klimatet. Hela programmet hittar du på www.wwf.se/earthhour.
 
Det händer även en massa spännande saker ute i landet. På wwf.se/earthhour kan du också klicka dig in på Sverigekartan för att se vad som händer nära dig.


Tävling - fotografera Earth Hour

I år genomför Världsnaturfonden WWF en fototävling för att dokumentera Earth Hour i samarbete med Canon och fotosidan.se. Tävlingen är öppen för alla, såväl proffs som amatörer. Juryn består av renommerade fotografer och du kan vinna fina priser. Dokumentera ditt Earth Hour. Kolla in på www.fotosidan.se/earthhour för mer information.

Förutom att delta i tävlingen kan fotografer/filmare ladda upp sitt material så snart som möjligt på de här platserna för snabb global spridning.
Earth Hour på http://www.flickr.com/ Earth Hour på http://www.youtube.com/


Vad ska du göra med din timme i mörkret?

Här är några tips för dig som tänker stanna hemma under Earth Hour:
  • Släck belysningen och tänd några levande ljus.
    Bivaxljus är bäst. Annars är stearinljus bättre än paraffin.
  • Bjud in till fest. Samla ihop ett gäng vänner till en mörkerfest.
    Laga klimatsmart buffé. Tänk grönt. Men framför allt: Se till att ha kul!
  • Candle light dinner. Bjud vänner, familj eller den du älskar på en riktigt mysig middag.
  • Mindfulness. Var en stund för dig själv. Meditera om du känner för det. 
  • Hitta en date. (Om du är singel.) Det sägs vara klimatsmart att bo ihop.
  • Spela högt. Samla ihop ett gäng och spela sällskapsspel.


Med hjälp av applikationen kan du släcka din profilbild och t ex tända ett ljus under Earth Hour.

Facebook-applikation släcker ljuset

Har du Facebook (eller till och med en facebook-grupp)? Nu kan du sprida Earth Hour även där.
Släck din Facebook-profil och sprid på så sätt Earth Hour till alla dina vänner. Det finns tre olika sätt att släcka bilden på, så kolla in.
 
Klicka här för att komma till applikationen!


Vad händer efter Earth Hour?

Vi återkommer till dig efter Earth Hour med information om hur det gick och vad du mer kan göra för att vi ska kunna dämpa klimatförändringarna.  
Earth Hour-kontakter

Foto: WWFBarbara Evaeus
Presstalesperson Earth Hour
Klimatkommunikatör WWF

[email protected]
Mobil: 070-393 90 30

Foto: WWF  Victoria Olausson
Projektledare Earth Hour

[email protected]
Mobil: 0707-387618

 

Detta nyhetsbrev kommer från Världsnaturfonden WWF. Citera oss gärna, men ange källan! Copyright © 2009 Världsnaturfonden WWF

Så här fint mail får man om man anmäler sig! Förövrigt så händer det väldigt mycket här hemma igen! Vi kom ju fram till att våra projekt började ta slut så vi skapade lite nya! Så nu har vi rivit ut i hallen och kastat ut de lösa garderoberna och skall bygga upp en vägg för att göra en klädkammare! Så nu ser det ut som en bomb briserat i hallen. Men nu ska jag ta och laga lite mat! I dag bjuder vi på ris och kassler! Man tar riset och lägger i en ugnsform sen lägger man kasslern uppepå och på med ett par ananas skivor! Uppe på allt detta så häller man på bearnais sås! Toppa sedan med riven ost och sen in i ugnen i ca 20 minuter! GOOOOOOOTT ha nu en bra kväll i snön!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har blivit slav till inredningsprogram ;)

God natt

Idag blir det bara lite historia....

1871 - Pariskommunen införs formellt i Paris.
1942 - Deportationerna av judar till Auschwitz inleds.
1944 - Diana Ross, amerikansk sångerska, föddes.
1960 - Jennifer Grey, amerikansk skådespelerska mest känd som Baby i Dirty Dancing, föddes.
1970 - Första överljudsflygningen med Concorde.
1971 - Bangladesh blir självständigt från Pakistan.
1975 - Filip Hammar, svensk programledare, författare och journalist, föddes.
1985 - Keira Knightley, engelsk skådespelerska, föddes.

1997 - 39 personer inom sekten Heaven´s Gate begår självmord i San Diego, USA.

1997 - Skyways Express köper regionalflygbolaget Highland Air.

2000 - Vladimir Putin väljs till Rysslands president.

2008 - Ett kraftigt ras inträffar i Ålesund, och ett flerfamiljhus kollapsar.

Idag firar Bangladesh nationaldag.





Sov så gott! =)

//Mrs Engström

Så skönt.....

....att fått klart fläkten! Har äntligen fått tagit bort skyddsfilmen som satt på den. Så nu sitter den där efter många svordomar. Har kommit underfund med att trähus är lite roliga saker! Tog mitt fina laserpass som jag fått av Björn och Marie (tack för det) och kollade så allt vart rakt! Jätte bra blev det fick fästet så rakt och fint! Men när jag sen hängde dit fläkten så såg allt snett och skevt ut. Började mäta och ha mig och upptäcker då att det är huset som inte är rakt! Så efter lite mätande och så vart det bra. Jag satte upp fästet snett och fläkten vart rak! Så nu hänger den där bilder kommer väl senare! Men dagen började faktiskt inte där utan den började vi 7.15 då Madde ville upp! Så det vart att kliva upp och ge henne frukost och sen vart det en stunds morgon tv. Sen efter att sett lite nyheter och sådant så vart det upp i duschen med både mig och Madde. Efter lite dusch så var det dax att åka till dagis med Madde. Tog och åkte själv med henne så min fru kunde få en lugn start på dagen! Sen som sagt så fixades fläkten på plats. Lagom tills det var klart så tog jag och Mrs våra ben och gick till dagis för att hämta henne! Så det vart en promenad både fram och tillbaka! Madde var faktiskt jätte duktig och gick hela vägen. Så nu har man fått i sig lite i magen och kollar runt lite på nätet! Så nu får ni ha det så gott i solen!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen Chockade kroppen med motion!

Trött...

...är jag nu! Har förvisso inte gjort så mycket idag, men är ändå trött. Madde hade jätte roligt på dagis idag igen. =) Hon var själv där idag och skulle absolut inte gå hem! Blev ingen bio idag, som vi hade planerat. Vi skulle ha sett Pettson och Findus, visas tydligen bara på lördagar och söndag, mjuff på det, som Robin skulle ha sagt! =P Men vi åkte till ikea istället, så lill snuttisen blev glad i alla fall, bollhav!! =) Kom där ifrån med alla pengar i behåll! Riktigt bra jobbat för att vara vi.... ;-) Sen blev det ett besök hos akutbärgarna och handling... När vi kom hem gjorde vi våfflor, gott gott, men det räcker med en gång om året, är väldigt mäktigt! =P

Historia!

1655 - Saturnus största måne, Titan, upptäcktes av Christian Huygens.
1911 - Branden i Triangle Shirtwaist-fabriken i New York City kräver 146 liv.
1942 - Aretha Franklin, amerikansk sångerska, föddes.
1947 - Elton John, engelsk sångare och kompositör, föddes.
1965 - Sarah Jessica Parker, amerikansk skådespelerska, föddes.
1979 - Den första fullt fungerande rymdfärjan, Columbia, levereras till John F. Kennedy Space Center.

Idag är det Greklands nationaldag.

Idag är det också våffeldagen. Dagen har uppstått av ett misstag! Denna dag är Maria Bebådelsedag som också kallas Vårfrudagen, och i folkmun har det omformats till våffeldagen och på så sätt gett upphov till att vi äter våfflor. Ganska bra med felsägningar ibland, eller!? Vårfrudagen kommer förövrigt från titeln "vår fru" för jungfru Maria, som sägs ha blivit med Jesus denna dag, vilket också innebär att det är nio månader kvar till jul. Kanske dags att börja shoppa julklappar... =P





God kväll! =)

//Mrs Engström

Hmmm...

Dagen har varit ganska lugn idag. Madelene och jag åkte till dagis morse. Vi fick vara inne en liten stund och Madde gjorde ett halsband. Sen fick vi gå ut till de andra barnen, var förvisso bara tre barn som tillhör hennes grupp där idag, men kul hade hon! Hon åkte stjärtlapp och skrek som en liten galning, sen blev det pulka och lite snöskottning...! =) Idag gick det bättre när vi skulle gå hem, hon var förvisso lite trött så det kanske hjälpte. Sen blev det en snabbis förbi centrum och köpa frimärken och vidare hemåt. Där hade Mr E målat vidare i köket och rörfixaren hade meddelat att han tänkte komma imorgon i stället... Det blev lite film och sen lunch. Efter lunchen så gick Madde och jag upp i hennes rum, jag fortsatte med mitt målande och Madde lekte. När vi kom ner för lite banan och vatten dags, så låg Mr E och snarkade i soffan.... Men till hans försvar, så gick han upp vid halv sju i morse, stackaren! Älskar dig, hjärtat! =) När klockan var närmare halv 6 så gick Madelene och väckte pappa... Sen blev det lite middag, kött och potatiskroketter. Nu sover snuttisen gott och vi tittar på Navy CIS....

Historia!

1715 - Fredrik I och Ulrika Eleonora vigs i Stockholm.
1957 - Samuel Fröler, svensk skådespelare, föddes.
1968 - Kingen, svensk jazz och rockmusiker (är med i Buddy Holly musikalen), föddes.
1975 - Kung Faisal av Saudiarabien skjuts i ett attentat. Han avlider dagen därpå.
1976 - Militärkupp i Argentina, vilken inleder den stenhårda diktatur som varar fram till 1983.
1989 - Oljetankern Exxon Valdez går på grund i Prince William Sound i Alaska och en miljökatastrof är ett faktum.
1990 - Sista avsnittet av komediserien ALF, om utomjordingen ALF, visas på NBC.
1999 - Kriget i kosovo, NATO börjar bomba mål i Jugoslavien.





Kingen!




Ingen har väl missat att det är våffeldagen i morgon!? =P

//Mrs Engström


Äntligen....

....så är taket klart! Har nu målat det sista av taket så nu är det bara att vänta på att det skall torka! Har bara den lilla biten bakom fläkten kvar att måla ett par vänder till! Upptäckte att MDF suger färg som bara den. Så det får bli ett par omgångar med färg där! Madde har varit på dagis i dag med. Jag åkte inte med idag eftersom rörmokaren skulle ha kommit på förmiddagen men ringde när klockan var 10.50 och sa att han skulle komma vid 8 i morgon! Så det blir upp i morgon. Satt och tittade i kvällsblaskorna och såg detta :


Den dramatiska tisdagsförmiddagen i Göteborg i korthet:
7.06 : Vid lastbryggan till Hemköp vid Frölunda torg hittar byggnadsarbetaren Roy Johansson en misstänkt bomb. Ett stort område spärras av för gående och spårvagnstrafiken stoppas. Kartongen med den misstänkta bomben beskjuts av robot och efter 2,5 timmar blåses faran över och avspärrningarna hävs.

- Jag vill väl inte kalla det gangsterstad, men det börjar bli lite för många sådana här händelser, säger Björ Blixter vid göteborgspolisen.


9.56 : I en gångtunnel mot Marieholmsgatan vid Gamlestadstorget hittas en liknande låda som den i Frölunda. Området spärras av och all spårvagns- och järnvägstrafik i området stoppas. Även här beskjuts lådan och avspärrningarna kan hävas efter några timmar.

- Vi kan inte utesluta att det finns ett samband mellan de båda bombhoten, men vi har inte fått det bekräftat, säger polisens presstalesman Björ Blixter till GT.se.

10.18: På Stora Nygatan blir en chaufför rånad på ett antal paket. Chauffören får ordentligt med stryk, men gärningsmännen tycks inte ha använt något tillhygge.

11.09: Wranges guldsmedsaffär på Linnégatan utsätts för väpnat rån.
11.16:
En godisbutik på Brunnsgatan i Annedal utsätts för väpnat rån. Inte heller här tycks man få med sig något byte.




Kom fram till ännu mer att jag är glad att vi flyttade från GBG! Kan ju inte påstå att jag saknar det direkt! Förvisso så saknar jag kamraterna men de kan man hälsa på! Ja jag saknar dig "sonen"! För att sen åka hem till våran lugna vrå. Sen skall man väl inte påsta att våran lilla håla är helt skonad från skit men det är bra mycket bättre! Nej nu får det vara färdig skrivet för nu! Ha nu så kul där ute i snön! Vi har 1½ dec snö och ca 5 minus! Snöbollskrig någon!?

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen är glad att han lämnade bärgaren kvar!


Ps jag blir arg när den byter text när inte jag vill!!!!!!


Dagen...

Vi började dagen lite lungt idag, frukost och duschning....mm.... Tycket vi hade ganska gott om tid, så det blev lite dator... Sen blev det helt plötsligt bråttom! Som vanligt! Men men, vi hann till dagis i tid. Det är ett jätte fint dagis som har en jätte stor gård och super nära till skogen! Det är ljust och mysigt inne på dagis och Madde hade redan fått en egen plats att hänga kläder på. =) Det verkar vara mycket trevliga och goa dagisfröknar. Madde fick vara inne med en annan tjej idag och vi fick lite tid att prata med en av fröknarna, som bor granne med oss! =) Sen var det dags att gå efter en timme och Madelene blev jätte ledsen! Ville inte alls gå, hon ville vara kvar och leka och få nya kompisar. Så det måste vara ett bra betyg om något. =) Imorgon ska vi tillbaka igen, bara en timme då med och då ska hon få vara ute och busa med de andra barnen! Hoppas det går lite bättre när vi ska hem imorgon...!

Nu har Mr E målat taket i köket två gånger, du är super duktig älskling! =) Får hoppas på att det räcker, men det återstår att se imorgon, när det är dagsljus. Jag har fortsatt med mitt lilla projekt inne i Maddes rum, blir nog jätte bra när det är klart, Madde är nöjd om inte annat! =)

Historia....

752 - Stefan II väljs till påve, men avlider tre dagar senare.
1933 - Tyska riksdagen ger Adolf Hitler oinskränkt makt över Tyskland.
1980 - Folkomröstning i Sverige om kärnkraftens vara eller icke vara....
1980 - Folkomröstning om Roslagsbanan i Täby och Vallentuna kommuner.
1987 - Den dagliga såpan Glamour har premiär dagtid på TV-nätverket CBS i USA.
1989 - Stanley Pons och Martin Fleischmann utför kall fusion vid University of Utah.
2001 - Rymdstationen Mir störtar kontrollerat över Stilla havet.
2007 - Playstation 3 lanseras i Europa.





Nu är det snart CSI!! Nya avsnitt av riktiga CSI!! =) Trevlig kväll och God natt!! =)

//Mrs Engström

Inskolning....

....har man då varit på idag! Vet ju egentligen inte varför det heter inskolning!? Det är ju dagis hon skall gå på. Sen kan man ju undra varför hon behöver ha inskolning!? Madde trivs ju med att gå på dagis och har väldigt lätt att komma överens med både barn och personal! Vad har vi mer gjort då!? Jag har skottat då vi fick en decimeter snö i natt! Så det vart till att skotta. Sen har jag fixat in en bänkskiva i badrummet så vi får nån ordning där uppe nån gång! Sen har jag lagt ut allt vad täckpapp heter för att kunna måla köks taket! Sen har jag mest suttit vid burken och letat på nätet efter saker! Vi jagar ju fortfarande ett badkar! Så är det nån som har ett badkar över som inte är längre än 150 centimeter så hojta! Sen har vi kommit till insikt att det nog kommer att bli sommar i år igen så vi behöver däck till våran hisinge traktor! Så det är ju bara att leta på typ blocket och andra sajter! Nu funderar jag på om jag inte skall ta och förbereda maten så man får lite middag också! Så nu får ni ha det så bra där ute!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen funderar på snö skor!

Vad...

...hände!? Man sitter och tittar på Beck och det börjar snöa! Inte så farligt med det om det inte hade varit för att vi tills nu fått ca 3 cm snö! Detta är på under en timme! Ja ja det är ju bara Mars! Ha de nu gott så ska jag titta vidare på snön eller var det Beck :)!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen snöar in!

Målning...

Börjar kännas lite som "a never ending story"....! Kom på en lite idé till Maddes rum, så nu håller jag på att måla en typ bård.... Bilder kommer! =) Mr E och Madde var nere i Jkpg idag och köpte mera vit färg, så vi kan fortsätta med taket i köket också. Sen när vi är klara med köket, så blir det nog ett nytt målnings projekt också... Mr E köpte också en "bänkskiva" som vi ska ha i badrummet på övervåningen, blir jätte bra, när det är klart, hoppas jag....! =P Imorgon börjar Madelenes inskolning på dagis. Hoppas det är fina lokaler och bra personal, men kan inte tänka mig något annat. Är mest glad över att hon hamnade på ett riktigt dagis och inte något tillfälligt, som de pratade om från början! Nu är snart middagen klar, blir kyckling wraps idag, gott gott!!! =)

Historia!

238 - Gordianus I och hans son blir Romerska kejsare.
1887 - Chico Marx, amerikansk komiker, föddes.
1895 - Bröderna Lumière anordnar den första allmänna visningen av rörliga bilder.
1925 - Första radiosändningarna i Japan blir grunden till public service radio- och tvbolaget NHK som lanseras året efter.
1950 - Egypten kräver att Storbritannien avlägsnar alla trupper från Suezkanalen.
1955 - Lena Olin, svensk skådespelerska, föddes.
1963 - Beatles debutalbum "Please Please Me" släpps.
1969 - Josefin Nilsson, svensk sångerska och skådespelerska, föddes.
1976 - Reese Witherspoon, amerikansk skådespelerska, föddes.
1996 - Ny femtiolapp med Jenny Lind som motiv.





God kväll! =)

//Mrs Engström

På....

....plats har den då kommit! Fick ihop kabinen till slut :)! Så jag tänkte ni kunde få se våran fina kabin!


Visst vart den fin!? För att återgå till dagen så har det inte hänt så mycket. Jag fuskade och tog en sovmorgon idag! Min underbara fru gick upp med Madde så jag låg kvar i sängen till 9. Nu så har Mrs kommit på fler ideér så det vart till att gå ut i garaget och såga till en mall! Maddes rum kommer att bli fint! Dagen för övrigt blir väl att ta och åka ner till Jönköping för att köpa mer färg till taket i köket! Visade sig att vi hade inte så mycket färg kvar som vi trodde. Men det är lugnt vi har ju bara börjat med att måla alla skarvar och hörn ännu! Bilder på vårat färdiga eller ja så färdigt det bilr kök kommer långt senare :)! Nej nu ska jag ta och inviga våran kabin med att duscha mig och dotter! Ha nu en underbar dag! Tyvär utan sol men med snö!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen klappar sig på axeln!

Renovering...

Dagen har fortsatt i renoveringens tecken! =) Har fått klart gardinerna till vardagsrummet, så nu är det lite mer hemkänsla här inne också. Mr E har jobbat på med badrummet på över våningen, så nu står duschkabinen klar och redo att användas! =) Nu ska vi bara få tag på ett badkar till badrummet på nedervåningen... Jag har också på börjat målningen av taket i köket, ska bara lösa problemet med att inte få färg i hela köket.... Så ska det snabbt vara avklarat! =) Nu sitter jag och Madde i soffan och tittar på disneydags, efter att ha ätit ost och skinkpaj, med vitlöksbröd och sallad till middag.

Historia....

1685 - Johann Sebastian Bach, tysk kompositör, föddes.
1809 - Konventionen på Åland undertecknas.
1960 - 69 demonstranter mot apartheid dödas i Sharpeville i Sydafrika. Dagen firas numera jorden runt som, Internationella dagen för eliminering av rasdiskriminering.
1961 - Matthew Broderick, amerikansk skådespelare, föddes.
1961 - Rosie O´Donnell, amerikansk komiker och skådespelare, föddes.
1963 - Kenny Bräck, svensk racerförare, föddes.
1990 - Namibia blir självständigt.
1996 - Göran Persson efterträder Ingvar Carlsson som Sveriges statsminister.
2005 - Mordbrandsattentat mot bokbutiken Röda Stjärnan i Jönköping.

Namibia har nationaldag.





Trevlig kväll! =)

//Mrs Engström

Så....

....har man då kört bil med släp i går! Var i väg och hämtade dusch kabinen! Så nu har jag roat mig med att moterat i hop den då det är ju inte bara att skruva upp den utan man ska ju gärna se till att det inte läcker igenom en massa vatten! Så det vart till att använda en massa silikon. Men det börja åtminstone att ta sig, så vi kanske ska kunna duscha utan att det blir dyngsurt i hela rummet! Mrs fick sovmorgon i dag så jag klev upp med Madde och vi har väl typ inte gjort nåt! Förvisso så har jag roat mig med att tvättat taket i köket så att vi kan måla det idag! Så alla våra projekt börjar ta sig. Man kanske slipper arga snickaren trots allt ;)! Mrs har ju sen hon kom upp haft en väldig fart med att få ihop lite gardiner i vardagsrummet. Så nu är även det fixat och ser bra ut. Man kan ju nästan tro att det bor nån här :)! Nu ska jag nog ta och slänga ihop en kopp och ta och gå upp och fixa det som är kvar i duschen! Ha nu en underbar dag för solen skiner ju idag!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen ska nog bli snickare!?

Spackel....

....i taket har vi lyckats få dit! Så nu sitter man och väntar på att det ska torka sen skall här slipas. Vi ska väl börja med att få taket vitt sen får det väl bli väggarnas tur att få sig en omgång! Vi skulle ju egentligen inte ha börjat med köket men det blev som det blev! Vi skulle ju ha börjat med vardagsrummet men efter att vi vart tvugna att byta köksfläkten så...! Så nu står vi där med ett kök som skall göras iordning. Nu är det ju som så att vi egentligen inte behöver göra iordning väggar och sånt men vi vill ha våran prägel på sakerna och att vi vill få ut tanten (kärringen) som "lånade" huset av oss i nästan två år. Så nu ska hon ut ordentligt! Vi har ju även en trädgård som hon lyckats förstört med att plantera saker på de mest konstigaste ställen! Så nu väntas det lite på att kälen skall gå ur backen så vi kan ta och flytta lite på träden som hon satt mitt på gräsmattan! Förstår ju inte hur en del människor tänker!? Man har ju en plan fin gräsmatta för att den skall vara det inte för att man skall sätta upp träd lite varstans på den! Nej nu skall vi väl ta och titta på när spackel torkar ;) !

Ha nu en underbar dag för solen skiner ju!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen leker Bygglov :)

Stooor liten tjej...

Madde vaknade vid 6.45 imorse. Jag gick upp strax efter 7, och då satt hon och kollade på Postis Pär på teve. Hon hade fått igång teven och rätt kanal själv, hon börjar bli stooor! Teven har hon klarat av i säkert två år att få i gång, men rätt kanal.... Sen åt vi lite frukost och efter det tog jag hand om lite tvätt, när jag kom ut i vardagsrummet igen, då satt hon och spelade spel på datorn! Hon hade fått igång datorn och loggat in och sen satt i gång sitt spel! Som sagt hon har blivit stor! Nu har även Mr E kommit upp och ätit lite, så det är dags att ta tag i lite grejer här hemma, så det inte blir arga snickaren för oss!!! =)

Historia!

1600 - Avrättningen Linköpings blodbad utförs.
1602 - Holländska Ostindiska Kompaniet grundas.
1811 - Napoleon II av Frankrike, föddes.
1828 - Henrik Ibsen, norsk dramatiker, föddes.
1852 - Onkel Toms Stuga publiceras.
1898 - Nils Holgerssons resa börjar enligt Selma Lögerlöfs bok (fiktiv händelse).
1915 - Albert Einstein publicerar sin relativitetsteori.
1938 - Bosse Parnevik, svensk imitatör och komiker, föddes.
1943 - Kim Anderzon, svensk skådespelerska, föddes.
1957 - Joakim Thåström, svensk musiker bla känd från Ebba Grön, föddes.
1957 - Spike Lee, amerikansk regissör, föddes.
1969 - John Lennon och Yoko Ono gifter sig i Gibraltar.
1976 - Patty Hearst döms för rån.
1995 - Saringasattacken i Tokyo dödar 12 och skadar över 1000 personer.

Idag har Tunisien nationaldag.





Ha en bra dag! =)

//Mrs Engström

Ett stort...

...Grattis till Josephine, som har namnsdag idag! Men också ett stort grattis till din nya praktikplats, du kommer göra stor stilad succe! =)

Dagen har varit ganska lugn och slapp här hemma idag... Vi var nere i Jkpg på förmiddagen och jag träffade butikschef nummer två idag. Det gick väldigt bra idag också! =) Ska få svar i början av nästa vecka.... Sen blev det lite handla och vidare hemåt. Har varit lite små pyssel idag bara, får väl se om vi kanske ska ta och börja med grunden till takmålningen av köket imorgon...! =P

Historia för dagen!

721 - Den första solförmörkelsen som beskrivs i skrift (av babylonierna) äger rum.
1279 - Den kinesiska Songdynastin efterträds av Yuandynastin.
1687 - Upptäcksresanden Robert Cavelier de la Salle som letade efter Mississippifoldens utlopp, mördas av sina egna män.
1859 - Charles Gounods opera Faust har urpremiär på Théatre Lyrique i Paris.
1900 - Arthur Evans börjar gräva ut Knossos på Kreta.
1915 - Dvärgplaneten Pluto fotograferades för första gången.
1944 - Nazityskland ockuperar Ungern.
1945 - Det amerikanska hangarfartyget USS Franklin skadas allvarligt av japanskt bombflyg. 800 sjömän omkommer.
1952 - Robert Aschberg, svensk programledare och journalist, som just nu går från Ystad till Haparanda till förmån av prostatacancer, föddes.
1955 - Bruce Willis, amerikansk skådespelare, föddes.
1968 - Proposition om övergång till femdagarsvecka i skolan läggs fram.
1973 - Magnus Hedman, svensk fotbollsmålvakt, föddes.
2004 - Buss och långtradare i Äänekoski kolliderar med varandra. Långtradaren innehöll 750 kg tunga pappersrullar som transporterades från Stora Enso, som lossnar och massakerar övre delen av bussen. 24 personer dödades och 13 skadades, var av 9 allvarligt. De flesta var ungdomar i 15-års åldern, på väg till skidbackarna i södra Lappland.





Ha en trevlig kväll! =)

//Mrs Engström

Morgon....

....vart det i dag med! Madde vaknade vi 7 och tyckte att nu var det dax att kliva upp! Så hela familjen klev upp. Dagen ska vi se vad den har att bjuda på! Vi skall väl strax göra oss i ordning och åka ner till A6. Mrs ska ju ner och träffa en chef av nåt slag :)! Så jag och Madde skall väl ta en fika medans hon pratar med chefen. Sen vet man ju aldrig vad som står på lut under resten av dagen. Funderar på om man kanske skulle ta och "blaska" av bilen. Den ser ut som jag vet inte vad! Så det blir nog en spann vatten över den om vädret håller i sig! Annars så kan man ju alltid ta och göra nåt åt köket! Eller varför inte nåt av våra alla andra projekt! De är ju ett par stycken saker som skall göras här! Skall ju börja förbereda för ett stycke duschkabin! Duschen skall göras iordning lite senare men vi fick tag på en kabin nu så det blir att ställa in den nu och sen ta hand om tapetsering och annat som skall göras! Men om vi får dit en kabin så slutar vi få vatten hela golvet i alla fall och jag kan säga att det gör mycket! Just nu så sitter Madde och tittar på Pippi och Mrs är god och gör kaffe! Nu får vi alla ha en underbart vacker dag!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen gillar vädret!

Projekten haglar ner!

Här är det full aktivitet med massor av saker att göra över allt känns det som! I går rev vi ner lister i köket, för att förbereda målning av taket.



Sen på fredag så ska vi hämta duschväggarna till badrummet på övervåningen. Idag har jag varit ute och röjt i garaget och rensat bort gamla blommor och tagit bort en massa stooora stenar, som satt runt en rabatt, eller vad man nu kan kalla den! Sen har planket på baksida mot grannen rykt idag också, så där ska det så småning om sättas ölandstokar igen. Vi fick också reda på att Madelene börjar på dagis på måndag, så då börjar en ny omgång med inskolning, förhoppningsvis den sista! =P Idag skulle jag egentligen ha åkt till jkpg och pratat med den andra butikschefen, men det hade tydligen kört ihop sig med sjukdom och annat, så det får bli imorgon i stället! =) Som sagt, det är mycket på gång här hemma nu, men det är bara roligt, tycker jag! =)

Historia....!

37 - Romerska senaten proklamerar Caligula till kejsare.
1945 - Ett omfattande amerikanskt bombanfall mot Berlin genomförs.
1945 - Slaget om Okinawa inleds.
1956 - Ingemar Stenmark, svensk alpin skidåkare, föddes.
1959 - Luc Besson, fransk filmregissör, föddes.
1965 - Kosmonauten Aleksei Leonov blir den förste att genomföra en rymdpromenad.
1970 - Queen Latifah, amerikansk rappare, föddes.
1982 - Mul- och klövsjukan upptäcks på Fyn. Sverige stoppar import av kött från Danmark.
1982 - Timo Glock, tysk Formel 1 förare, föddes.
1992 - Finland ansöker om medlemskap i EG.





Ha en fortsatt bra dag och hoppas solen skiner på er också! =)

//Mrs Engström

Bomben...

....har briserat! Har precis haft ett samtal med min föredetta om att ta ner min två andra barn som bor i Rimbo.Av lite olika anledningar så vill jag ha dem här. Så nu får vi väl se om vi kan få dem att bo här! Jag hoppas verkligen att det blir av för jag saknar dem så mycket! Jag vet att man kanske borde ha träffat dem lite oftare än vad jag gör men det är svårt när det är ett så stort avstånd som det faktiskt är. Det är ju dels det här med resan både hur de skall göra den och även vem som skall betala den! Så nu har vi kommit fram till att vi faktiskt vill ha dem här! Så nu får vi se hur barnen ställer sig till det också. För hur man än vrider och vänder på det så måste ju barnen få vara med och tycka och tänka! Sen får man väl handla utifrån det. Sitter just nu och väntar på att kommunen skall ringa och meddela vart och när Madde skall börja på dagis! Tydligen så har hon blivit tilldelad en plats! Skönt det i alla fall. Angående Madde så klev ju hon upp vid 6.15 i morse så det vart ca 2 timmar sömn för min del! Så ja jag är jätte trött nu! Fick precis samtalet jag väntat på! Madde skall börja på Måndag. Så nu skall här kontaktas! Nu skall jag gå in i duschen och sen gå ut och hjälpa min fru ute! Ha nu en underbart vacker dag! Det har vi för här skiner solen!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen grubblar!

Mitt i....

.....natten! Detta blir ett inlägg mitt i natten som sagt. Har legat och snurrat i sängen så jag höll på att bli tokig. För att inte göra min fru tokig så gick jag ner och satte mig! Så nu sitter jag då här! Miljarder saker snurrar i huvudet men det ska jag inte belasta bloggen med! Dagen som gått har varit en mycket trevlig dag. Mrs lät mig sova i dag så jag smög upp vid 9 så efter att fått i mig frukost och även kollat upp lite saker typ duschkabin, så vart det avfärd mot huskvarna! Vi tänkte att Madde skulle få roa sig en stund! Vi åkte till ett ställe som heter Monkey Town ,meeen vet inte om det var så mycket att hänga i granen! Vi har ju blivit lite bortskämda med GBG. Sen efter att vi suttit där så åkte vi och handla i Jönköping! Vart ju mest mat. Sen efter det så vart det färd hemåt. Vi passade på att ta den långa vägen som faktiskt är ganska fin! Sen när vi väl kom hem så vart det packa upp varor och sen vart det mest ingenting ett tag. Kom på att jag skulle fortsätta i köket så det tog vi tag i och har nu kommit ytterligare en bit. Vi har nu rivit ner alla lister och ska börja spackla för att måla över skåpen och även måla taket! När vi väl har gjort det så är det bara att vänta till vi kan börja göra nåt åt skåp och väggar!

Har ju även skickat ett mail till Bygglov och frågat om de kan hjälpa oss! Vi har ju en dröm om att kunna få ett rum uppe på vinden. För att få det så behövs även en trappa upp dit! Vi har ju alltså en trappa till vinden men det är ju en sådan där hoppfällbar! Så jag tyckte att det skulle vara ett toppen uppdrag för Bygglov. Man får väl hoppas att även de tycker det!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan en stund och se vad för skräp som visas på tv vid den här tiden! Så natt nu alla där ute.

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen hatar att inte kunna sova! 

Morgon stund...

Är lite små seg, gick upp med Madde imorse, som skulle upp vid klockan sju! Nu går hon och säger att hon är trött, konstigt!? Idag säger vi grattis till Gertrud (Mr E:s mormor) på namnsdagen! Och så ger vi också en stor Grattis hälsning till Calle (Mr E:s pappa) som fyller år idag!


Calle är han som står i mitten och är väldigt lik Mr E! Bilden är tagen av Josephine på vårat bröllop.


Idag är det också exakt 4 år sen vi "såg" Madelene för första gången! =) För fyra år sen var vi på ultraljud, det var en riktigt häftig upplevelse att för första gången se den där lilla människa som växte inuti min mage! =) 


Detta är inte en bild på Madelene, har inte det i datorn...

Här ska vi snart ta oss ner till Jkpg och hitta på en massa bus idag! =)

Historia....!

45 f.Kr. - Julius Caesar besegrar Pompejus den yngre under slaget vid Munda.
1719 - Ulrika Eleonora kröns till Sveriges Drottning, regent 1719-1720.
1845 - Brittiske uppfinnaren Stephen Perry tar patent på gummibandet.
1901 - Stockholms Skridskoseglarklubb bildas på Stora Värtan.
1919 - Nat King Cole, amerikansk jazzmusiker, föddes.
1949 - Patrick Duffy, amerikask skådespelare (mest känd från Dallas), föddes.
1951 - Kurt Russell, amerikask skådespelare, föddes.
1957- Sissela Kyle, svensk skådespelerska och komiker, föddes. 
1959 - Tenzin Gyatso den 14:e Dalai Lama, flyr från Tibet till Indien.
1961 - Alexander Bard, svensk musiker, föddes.
1964 - Rob Lowe, amerikansk skådespelare, föddes.
1967 - Billy Corgan, amerikansk musiker (mest känd från Smashing Pumpkins), föddes. 
1988 - En colombiansk Boeing 727 havererar i bergen vid gränsen till Venezuela. 143 personer omkommer.

Idag firar Irland sin nationaldag, som kallas S:t Patrick´s Day. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon S:t Patrick, det var han som tog kristendomen till Irland. Man firar bland annat med att ha gröna kläder på sig!



Ha en super dag! =)

//Mrs Engström

Vår!

Nu är våren här...!? Eller? Har i alla fall hittat lite snödroppar idag!



Så det känns lite som vår, när blommorna börjar komma upp. I går så åkte vi till Falköping och vinkade av mamma vid tåget, var lite sorgligt att hon åkte, men hon var efter längtad där hemma. Efter det åkte vi och handlade lite och så vidare hemåt. Där blev det bullbak! Fick ihop hela 62 bullar, så nu är alla välkomna på fika med hembakta bullar! =)



Gräddning i ugnen! =)



Alla 62 bullarna! Och en väldigt smilande Madde! =)


Idag har vi varit i väg till tippen med en massa skräp, så nu kan man faktiskt gå in i garaget också! Vi har också packat upp några kartonger till, så nu är det faktiskt bara en endaste lite kartong kvar att packa upp!! =) Nu är det snart dags att börja med middagen... Imorgon ska vi ta en tur till Jkpg och besöka Monkeytown, måste låta snuttisen få lite roligt också!! =)

Historia!

1751 - James Madison, USA:s fjärde president, föddes.
1789 - Georg Simon Ohm, tysk fysiker, föddes.
1792 - Kung Gustav III blir skjuten av Johan Jacob Anckarström på en operamaskerad. Kungen avlider 13 dagar senare.
1900 - På Kreta upptäcks ruinerna efter Knossos.
1929 - En jordbävning med styrkan 7,1 drabbar Taiwan. Cirka 1300 människor omkommer.
1945 - Slaget om Iwo Jima är över.
1970 - Joakim Berg, svensk musiker och sångare i Kent, föddes.
1974 - Johan Widerberg, svensk skådespelare, föddes.
1987 - Sveriges Radio avslöjar att Bofors mutat indiska politiker, den så kallade Boforsaffären.

Norra delen av palatset i Knossos.


Ha en fortsatt trevlig dag! =)

//Mrs Engström

Ytterligare....

....en måndag! Allt tillbaka till det normala igen! Eller ja åtminstone så till vida att alla har åkt här i från nu! Nu har vi mest inte gjort så mycket i dag kollat nätet och röjt lite här hemma! Verkar ju aldrig ta slut :)! Men vi har börjat se ett ljus i tunneln. Sen har vi kollat upp lite saker vad det är kommer vi till senare ;)! Dagen kommer nog inte att innebära så mycket mer saker än att plocka och fixa här hemma. Så det här har vi inte tid med. Ha de nu gott alla i vårat avlånga land! p.s Ammis när kommer du på kaffe då!?d.s

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen filurar!

Renoveringen... =)

Här kommer renoveringen av Madelenes rum i bilder!! =)



Måste ju städas också! =P



Så här kan det se ut, när en treåring "hjälper" till och måla! =)



Färigt resultat! =)



Så här fort kan det gå att renovera ett rum.....!! =P

//Familjen Engström

Förkyld...

Inte roligt att bli förkyld! Känner mig hyfsat bra på dagarna än så länge, men kan inte andas på natten... Hoppas på att det går över snabbt, men med tanke på hur länge Madde varit förkyld, så ska jag nog inte ha alltför stora förhoppningar...! Men men, man är ju inte döendes för det, så det är bara köra på med att få ordning här hemma ändå! =) Idag åker mamma hem... =( Så det blir en tur till Falköping och avvinkning på stationen. Får passa på och handla lite mjölk också, från Falköpings mejerier. Har fått höra från flera nu, att den ska vara jätte god, så vi får helt enkelt prova! =)

Lite historia....

44 f.Kr. - Den romerske diktatorn (princeps, latin för förste, romersk titel), av den Romerska republiken, Julius Caesar mördas.
1767 - Andrew Jackson, USA:s sjunde president, föddes.
1820 - Maine blir den 23:e delstaten att ingå i den amerikanska unionen.
1906 - Rolls-Royce Ltd inregistreras.
1907 - Zarah Leander, skådespelerska och sångerska, föddes.
1909 - Londons exklusiva varuhus Selfridges slår upp portarna för första gången på Oxford Street som stadens näst största varuhus, efter Harrod´s.
1933 - Adolf Hitler utropar "Tredje riket, som enligt honom skall bestå i tusen år.
1939 - Nazityskland invaderar det som återstår av Tjeckoslovakien.
1946 - De första testförsöken av en tysk V-2 raket utför i White Sands, USA.
1956 - Musikalen My Fair Lady med Rex Harrison och Julie Andrews har premiär på Broadway.
1975 - Eva Longoria, amerikansk skådespelerska, föddes.
1976 - En tunnelbaneförare skjuts till döds i London.
2004 - Amerikanska forskare offentliggör upptäckten av himlakroppen Sedna.





Ha en bra dag, i det grå vädret! =)

//Mrs Engström

Hjälp....

...vad är det som har hänt!? Vet ju inte hur Caroline af Ugglas kunde komma så högt och dessutom höll på att komma med  till Eurovision festivalen! Men som tur var så gick hon inte hela vägen. Nu är det väl bara att hoppas att sveriges bidrag håller och går hela vägen! Nu ska jag nog ta och hitta på nåt annat att se på burken. Eller kanske gå till sängs!? "sonen" var ju här men åkte hem igen. Han hade en 30-års skiva som han tydligen glömt. Trevligt att han kom förbi en sväng i alla fall. Han är saknad då man är van att ha honom springandes här för jämnan! Nej nu får folket ha de så gott. Natt natt! Och Micke Krya på dig!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen lyssnar på opera :)!

Krav...

...på att blogga! Så jag får väl ta och skriva nåt. "Sonen" tyckte att jag var dålig på att uppdatera så jag får väl skriva nåt "blaj" så han blir nöjd :)! Men har inte haft så mycket att skriva just nu så därför har det inte blivit nåt. Så detta inlägg blir ett sådant där inlägg! Vi ska väl ta och åka ner till Jönköping strax. Det är väl det som händer här närmast! Ha de nu gott alla! Och ja just ja Micke jag är avundsjuk vill också ha en elektrisk pannkaks stekare! Skriver senare när jag har nåt mer att skriva ;)!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har ide torka!

Fullt ös...

Här hemma är det fullt ös medvetslös....hos vissa i alla fall! Madde är uppe i sitt rum och röjer, vet inte riktigt om jag vill gå upp och titta på bombnedslaget.... =P Bland oss andra är det inte riktigt lika mycket aktivitet.... Stackars mormor som delar rum med Madelene gick upp med vilddjuret i morse, igen. En stund senare kom jag upp, tvär täppt i näsan, så det gick inte sova! För en liten stund sen kom även Mr E upp och till min stora förvåning vaknade också Robin nu!!! *tappar hakan i bordet*

Vi får väl se vad dagen bjuder, kanske kommer uppdatering senare också...!

Nu till historia! =)

1361 - Niels Jensen väljs till ärkebiskop i Lunds stift.
1879 - Albert Einstein, tysk fysiker, skapare av relativitetsteorin, mottog nobelpriset i fysik 1921, föddes.
1908 - Fotbollslaget Inter bildas.
1935 - P C Jersild, svensk författare och läkare, föddes.
1939 - Slovakien förklarar sig självständigt från Tjeckoslovakien.
1951 - FN-trupper återerövrar Sydkoreas huvudstad Seoul för andra gången.
1964 - Jack Ruby befinns skyldig till mordet på president John F. Kennedys mördare, Lee Harvey Oswald, och döms till döden.
1970 - Thomas Fogdö, svensk alpin skidåkare, föddes.
1986 - ESA:s rymdsond Giotto passerar Halleys komet.




Dagen kallas i Amerika för Pi-dagen, efter som dagens datum skrivs 3/14 i amerika. Och talet Pi brukar avrundas till 3,14....

Ha en skön och mysig lördag! =)

//Mrs Engström

Seg dag...

...nu igen! Börjar bli en ful ovana! =P Har blivit lite små plock och lite tvätt och sånt, men annars mest bara lallat runt och varit lite små seg. Just nu ligger Robin uppe i sitt, eller ja det som skulle blivit hans rum, och sover. Mr E står i köket och håller på med maten och Madelene och mormor sitter i soffan (undrar vem som somnar först av de i soffan!). Jag sitter mest och väntar på mat.... =P Efter maten blir det äppelpaj med vaniljsås, som jag gjorde för en stund sen, gott gott! =)

Lite historia också....

492 - Felix III blir påve.
1781 - Planeten Uranus upptäcktes.
1809 - Gustav IV Adolf fängslas och fråntas möjligheten att regera.
1894 - Den första stripteaseshowen äger rum på varitén Divan Fayonau i Paris.
1940 - Klockan 11.00 (Helsingforstid) upphör Finska vinterkriget.

1942 - Sjutton tidningar beslagtas av regeringen för att de har publicerat en artikel om tyskarnas tortyr i norska fängelser.

1996 - Dunblanemassakern äger rum, 16 barn och en lärare skjuts till döds i Dunblane, Skottland.

2004 - Fem personer grips som misstänks vara inblandade i terrordådet i Madrid, två dagar tidigare samma år. Orsaken till gripandet är att man erhållit information från en mobiltelefon som återfanns i en odetonerad sprängladdning.





Ha en trevlig kväll. Och se upp för olyckor, då det återigen är fredagen den trettonde! (Var ju faktiskt en förra månaden också!)

//Mrs Engström


Soligt vinterlandskap...

...har vi här idag! =) Madelene och mormor har precis varit ute och blåst såpbubblor, som Madde fick av mormor och de skulle testas direkt...



Madde blåser såpbubblor och mormor njuter av solen! =)



Madde springer och jagar såpbubblor! =P



Fina såpbubblor!



Plask! Så gick såpbubblorna sönder, på ett väldigt blött altanräcke! =)


Nu ska vi snart ta och packa ihop oss och åka till Jkpg idag igen! Jag ska och träffa min nya chef! =)


Dagen i historien också!

1088 - Odo av Lagery blir påve och tar namnet Urban II.
1610 - Den svenske fältmarsalken Jakob De La Gardie intar Moskva i det De La Gardieska fälttåget.
1664 - New Jersey blir en engelsk koloni.
1890 - Evert Taube, svensk författare, konstnär, trubadur och kompositör, föddes.
1891 - Djurgårdens IF grundas. (Lite gladare nu, svärmor!?)
1931 - Canberra blir huvudstad i Australien.
1938 - Anschluss: Nazityskland invaderar Österrike och ansluter landet till Tyska Riket.
1961 - Micke "Syd" Andersson, svensk musiker och trummis i Gyllene Tider, föddes.
1969 - Paul McCartney och Linda Eastman gifter sig.
1976 - Kung Carl XVI Gustaf eklaterar sin förlovning med Silvia Sommerlath.
1986 - Ingvar Carlsson väljs som efterträdare till den mördade Olof Palme som statsminister i Sverige.
1992 - Svår spårvagnsolycka i Göteborg, då en vagn på linje 7 rullar okontrollerat från Wavrinskys platsen till Vasaplatsen, där 13 väntande resenärer dödas.
2007 - Stockholm genomför övergången till marksända digital-TV då det analoga nätet släcks.

Idag har Sverige flaggdag, då kronprinsessan Victoria har namnsdag.
Gabon har nationaldag.
Mauritius har nationaldag.
På Färöarna firar man idag, Graekarismessa, som anses vara vårens början och ögruppens nationalfågel, strandskatans, ankomst från vinterkvarteren.





En super fin dag i det soliga vädret! =)

//Mrs Engström

Hmmm....

Idag har det inte blivit så mycket gjort här hemma! Men men.... Började dagen med lite frukost, sen var det in i dusch med ilfart. Efter det bar det av till jkpg och en stooor handling, handlat mat till resten av månaden.... Eller iaf bas varorna...! =) Sen blev det en snabbvisit hos Pierre och kompani på akutbärgarna. Allt lika trevligt! Efter det åkte vi hem och lämnade av all mat, och åkte vidare till Landhs konditori och åt deras super goda skagenbagetter! =) Mums, mums... Sen var det dags för Madelenes tandläkar besök, hon har klagat på ont i tanden sen i måndags, så det var bara till att ringa tandis. Visade sig att hennes tänder såg jätte fina ut, så det var nog lite rädsla för ont efter en blåsa på kinden i munen. Efter det var det dags att ta oss till Falköping för att hämta mamsen! =) Vi blev lite tidiga, så vi fick vänta en stund i kylan, men bättre det än försent! =) Sen har det blivit lite små plock här hemma och en god middag, tack älskling! 

Lite historia också....! 

1555 - Sverige besegrar Ryssland i slaget vid Kivinäbb.
1894 - Göteborgs Atlet och Idrotts Sällskap (GAIS) bildas.
1927 - Svenska Fjällklubben stiftas på restaurant Pagod i Stockholm.
1954 - Nytt vaccin mot polio presenteras.
1975 - Det direktsända sketchprogrammet Saturday Night Live har premiär på NBC som en ersättare till lördagsversionen av Tonight Show.
1983 - En ålderdomshemsföreståndare i Trondheim förklaras skyldig till 22 mord och ett mordförsök på patienter.

1986 - Den japanska rymdsonden Sakigake passerar Halleys komet.

1990 - Litauen utropar ensidigt sin självständighet.

2004 - Terrordåd mot pendlare i Madrid i Spanien dödar 192 och skadar 2000 människor.




Ha en trevlig kväll och sov gott när ni kommer dit!

//Mrs Engström

Bilder...

...som efterfrågas! Kommer här;)!


Framsidan :)

Baksidan :)

Maddes rum klart :)

Maddes rum igen :)

Så nu hoppas jag att vi har stillat nyfikenheten hos folket en stund ;) ! Mer bilder kommer efterhand när det hinns med!
Ha de nu gott alla!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen är Foto proffs :)!

Jäkt....

....är det nu! Brukar ju inte jaga upp mig mer än nödvändigt. Men nu är det mycket! Madde vakna vid 7.45 så upp med henne och sitta och mysa lite. Sen vart det frukost när Mrs kom upp. Dagen i dag sedan kommer att innehålla mycket bil åka. Vi skall ner till Jönköping för att handla och kolla lite andra saker sen skall vi tillbaka till våran håla för att gå till tandläkaren med Madde. Så fort vi är klara där så bär det av till Falköping för att hämta svärmor som skall bo här till på söndag! Så mycket fara blir det i dag! Skulle egentligen ha kollat varför det pyser ut luft i mitt ena däck också men det får vi ta senare! Just nu står Mrs och duschar och jag och Madde väntar bara! Angående bilder som efterlyses så kommer det. Har bara inte orkat gå ut för att fota huset. Men för att stilla våra vänner så kan jag säga att det kommer! Ha nu en vacker dag! Här snöar det så vi har en vacker dag:)! Dax att jäkta vidare!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen funderar på en bil till!

Pigg?

Idag är jag super mega jätte trött! Har nog inte riktigt vaknat än... Det är nog Mr E också, för han sover fortfarande. Madde vaknade vid kvart i åtta, så det var i alla fall ganska human tid. =) Det är mycket som hänt de senaste dagarna. Vi har gjort/håller på med massa renoveringar. Men en mycket nära vän till oss har haft en väldigt jobbig tid de senaste dagarna. Hans pappa har en längre tid legat på sjukhus och varit med om flera operationer. I går slutade det med att hans ben blev amputerat. Det är aldrig lätt när ens nära och kära har det jobbigt! Vi tänker på dig och din familj och du ska se att det kommer bli bättre nu! Efter mörkret kommer ljuset....

Lite historia...

1831 - Ludvig Filip I av Frankrike grundar Främlingslegionen.
1906 - En gruvolycka i Courrières i norra Frankrike kräver 1099 dödsoffer.
1948 - Tjeckslovakiske ministern Jan Masaryk mördas.
1959 - Ett uppror mot det kinesiska styret i Tibet bryter ut i Lhasa.
1987 - Första avsnittet av såoperan Varuhuset om det fiktiva varuhuset Öhmans visas på SVT.
2007 - The Ark vinner Melodifestivalen 2007.





Ha en bra dag!

//Mrs Engström

Färdig...

...är jag och Madelenes rum, äntligen! =) Har ont i typ hela kroppen, men det känns väldigt bra att det är klart. Och fint blev det, bilder kommer i morgon, nu orkar jag inte... =P
Ser fram mot onsdag, då mamma kommer på besök. Ska bli kul att träffas, har inte träffat henne sen i julas!

Dagen i historien, lite sent, men bättre sent än aldrig! =)

1862 - Sjöslag mellan USS Monitor och CSS Virginia.
1908 - Fotbollsföreningen FC Internazionale Milano (känt som FC Inter) grundades.
1931 - Thore Skogman, svensk artist, föddes.
1938 - Barbro (Lillbabs) Svensson, svensk sångerska, föddes.
1945 - Amerikanska bombplan B-29 Superfortress anfaller Tokyo med brandbomber. Mer än 100.000 människor omkommer.
1957 - Mona Sahlin, svensk politiker, föddes.
1968 - Annika Lantz, svensk komiker och programledare, föddes.
1975 - Lisa Miskovsky, svensk artist, föddes.
2003 - TV-kanalen TV4 Plus har premiär.

Idag firar Barbie 50 år! Hon tillverkades för första gången i USA 1959, hon kom till Sverige först 1963 och såldes då endast på NK. Skaparen av Barbie är Ruth Handler. Hon fick idén då hennes dotter Barbara hellre lekte med klippdockor än traditionella dockor. På en resa till Tyskland hittade Ruth dockan Lili, som var baserad på en pornografisk tecknad serie. Denna docka var inte avsedd för barn, utan som en skämtleksak för män som såldes i barer och tobaksaffärer. Det är dock aldrig bekräftat av Ruth att Barbie faktiskt är inspirerad av Lili. Barbiedockan är uppkallad av Ruths dotter Barbara, som kallades för Barbie. Ruth hade även en som som hette Ken...




God natt! =)

//Mrs Engström

Ytterligare....

....en dag i renoveringens tecken! Vi har nu spacklat klart köket så där skall det kastas på lite vit färg på väggarna! Men än så länge så är målar sakerna upptagna i Maddes rum vilket strax är klart. Vi eller Mrs ändrade sig lite så det tog lite mer tid att bli klar. Det blir en mörk lila bord runt på väggarna. Men det blir jätte snyggt! Så det vart en himla massa mera maskande igår men nu är Mrs i full färd med att måla. Så med siktet inställt på att vara klara ikväll så verkar det som att vi faktiskt ska kunna klara det. Själv har jag inte varit så jätte aktiv i dag. Har fått göra sådant där roligt som typ göra rent kattlådan:)! Men även de måste ju tas om hand. Sen har jag faktiskt bara fått det stora nöjet att umgås med Madde. Nu har jag smitit för att se lite på datorn! Så ha nu en underbar dag för här skiner solen över ett snö täcke! Så vackert! Tycker om vinter! Ha de nu alla!


// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen böt glödlampa:)!

En liten....

...uppdatering på vad som händer! Som sagt så är det många projekt på gång när man har hus! Så även hos familjen E. Efter som det efter frågas bilder så tänkte jag slänga in några teasers!
Vi börjar väl med Maddes rum!

 

Även Madde hjälper ju till:)! Det är ju hennes rum.



Nu har vi fått på färg en gång! Mrs håller i detta nu på att stryka färg en andra vända!
Nu ska vi väl slänga in bilder på köket eller!?



Här har vi fixat om lite kabel och sett till så att utsug hamnar i mitten! Har även börjat spackla så vi kan måla väggarna.! Skall även fixa en "låda" som skall dölja ventilationslangen! Så nu har folket fått en liten uppdatering! Ha det nu gott alla för nu skall jag fixa ihop en lunch!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen fixar och står i!

God morgon...

...alla pigga och glada! Morgonen här hemma har börjat lungt och skönt. Madde och jag har varit vakna en stund och Mr E vakande precis. Snart dags för frukost, sen är det dags att fortsätta måla! =) Snart är Madelenes rum klart och förhoppningsvis även köket.

Idag är det internationella kvinnodagen, denna dag instiftades 1910 av den socialistiska världsorganisationen "Andra internationalen". 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämnställdhet och kvinnors situation över hela världen. Så ta en stund idag och tänk på alla orättvist behandlade kvinnor och kanske hjälpa någon som behöver det idag!

Dagen i historien...

1118 - Gregorius VIII utses till motpåve.
1707 - Anna Stuart kröns till drottning av England och Skottland.
1714 - Carl Philipp Emanuel Bach, tysk tonsättare, föddes.
1917 - Februarirevolutionen startar i Ryssland.
1927 - Marianne Fredriksson, svensk författare, föddes.
1950 - Sovjetunionen hävdar att de har en atombomb.
1957 - Egypten öppnar Suezkanalen på nytt.
1986 - Den japanska rymdsonden Suisei passerar Halleys komet.


Ha en underbar dag! =)

//Mrs Engström

Så...

.....nu är man mätt och belåten! Har även hunnit med en dusch och lyckats fått bort luggen från ögonen;)! Har som min fru sa hänt en hel del. Vi har även provat på att krypa i 60 från Jkpg! Vilket inte var så kul! Men vad gör man när man bara har en hisinge traktor och vill ha hem en skiva MDF!? Nu så skall här tittas på Melodi festivalen! Vet ju egentligen inte om jag vill men det finns ju inget att göra när det är det ända som kommer att diskuteras. Så man måste ju se skiten för att ha nån aning om vad alla andra pratar om. Till de som hade lite emot palsternackan i mitt recept byt ut den mot Tex. potatis eller varför inte någon annan rotfrukt! Det går att kombinera hur man vill! Sen får jag väl säga åt "sonen" att du skall se att det löser sig! Bilder på våra renoveringar kommer vi har varit jätte duktiga och fotat massor men nu skall vi bara få in dem i datorn och upp på bloggen! Ha nu en skön kväll!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen åt Kyckling Wraps!

Home makeover!

Här är det inte en lugn stund just nu! =) Idag har vi målat första vändan i Madelenes rum, får se om vi hinner med sista gången också. Har också hunnit med en sväng ner till Jkpg och inhandlat lite mdf och kabel, mm, till köket. Så vi kan snygga till lite där också. =) Bilder på våra projekt kommer! Nu sitter vi och väntar på att maten ska bli klar, idag blir det kycklingwraps, super gott!! Skulle gärna hjälpa till, men blev utslängd ur köket för en stund sen, var tydligen i vägen... =P

Historia om dagen....

238 - Gordianus I blir romersk kejsare.
1785 - Sverige tar den västindiska kolonin Saint Barthélemy i besittning.
1876 - Alexander Graham Bell får patent på telefonen.
1897 - Hammarby IF bildas.
1911 - Revolution utbryter i Mexiko.
1932 - De sydowska morden.
1936 - Hitler besätter Rhenlandet med trupper, sätter sig därmed över Locarnofördraget.
1945 - Bron över Rhen vid Remagen tas av amerikanska trupper, som börjar gå över den.
1984 - Ingemar Stenmark vinner alpina världscuptävlingen i storslalom i Vail, Colorado.
2004 - Christian Olsson tangerar inomhusvärldsrekordet i tresteg vid inomhus VM.




Ha en trevlig kväll och en god middag, för det ska jag ha!! =)

//Mrs Engström

Dagens...

....middags tips! Tänkte eftersom det är fredag så skall jag slänga in ett mat tips! Då det kanske inte är alla som vet vad de ska hitta på att äta en fredag som denna! Men vid det här laget har väl alla ätit middag eller!? Då kan man ju göra detta till lördags middag;)!

Ta en Fläskfilé lägg i någon god marinad!
Ta en till två sötpotatisar,
Ta två till tre palsternackor,
Ta tre till fyra stora morötter,

Skala alla rotfrukter och tärna ner det i ca 1 gånger 1 centimeter stora tärningar!
Olja en lång/djup panna. Lägg i tärningarna och  Krydda med ört salt blanda allt så det blir krydda på allt!
Ta sen och skicka in det i en ugn som är värmd till ca 175 grader! Låt det stå i ugnen i ca 30 minuter. Blanda runt under tiden!
Ta sedan den väldigt goda marinerade fläskfilén och skiva upp i lagom stora skivor och stek dessa i en stekpanna eller ännu hellre ta hela filén och lägg den på en grill!

Servera allt med en god bearneis sås!
Allt nedsköljes med en god kall öl eller det finare valet ett vitt vin:)!

Smaklig måltid!

Detta var våran middag i dag:)! Ha nu en trevlig kväll alla där ute!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen njuter av maten!

Hur....

...många hål kan man göra i en vägg!? Har nu spacklat och slipat i Maddes rum. Det var väääldigt många hål där. Egentligen inte så konstigt då det inte verkar som någon har tapetserat om sen huset byggdes (1991). Så efter att maskat och spacklat så är det bara att vänta lite sen skall det slipas och spacklas igen! Madde är alldeles till sig av lycka då hon skall få ett lila rum. Hon valde själv vilken färg hon ville ha men vi valde nyansen. Så ungefär sen jag klev upp har det varit att hålla på i Maddes rum. Vilket är kul för det blir fint när det blir klart vilket det måste bli helst innan Onsdag. Svärmor kommer ju då så nånstans måste ju hon få sova! Sen till helgen så kommer även "Sonen" och flickvän förbi! Eller kanske ska säga att "sonen" kommer hem. (Man kan aldrig ha koll på vad ens barn gör;))! Så nu har även jag skrivit en rad eller flera:)! Nu skall jag titta till de andra bloggarna sen skall jag äta lite lunch som min fru gör just nu! Sen blir det Maddes rum igen. Ha nu en underbar dag alla där ute!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen gillar sitt nya liv:)

Många projekt!

Nu händer det mycket här hemma och det känns som om allt händer samtidigt! =P Vi var och handlade i går igen, vi gjorde bara av med 400 kronor på ikea! Helt otroligt för att vara vi! ;-) Men sen gjorde vi av med mera pengar på Siba... Vi köpte i och för sig någonting vettigt, en köksfläkt. Den som satt här, var inne på sista refrängen.  Så här såg det ut!




Och det var i desperat behov utav städning!



Och så här blev det... Det är dock inte klart, men den funkar iaf....!



Behövs lite färg bakom och lite omdragning av sladdar och sånt! =)



I går på börjades också projektet med Madelenes rum. Vi har bara tömt rummet och lagt ut golvpapp än så länge, men det kommer bilder så fort det händer något där med! =)

Lite historia idag också! =)

1475 - Michelangelo, italiensk målare, skulptör, poet och arkitekt, föddes.
1836 - General Santa Anna stormar Alamo, San Antonio Texas i USA.
1953 - Gregorij Malenkov efterträder Josef Stalin som Sovjetunionens ledare.
1983 - Kondrad Hallenbarter blir förste man att åka Vasaloppet under fyra timmar.
1984 - En tolv månader lång strejk i brittisk kolindustri börjar.
1987 - 193 personer drunknar när färjan Herald of Free Enterprise kantrar.

Ghana har nationaldag idag, till minne av självständigheten 1957.





Ha en fantastisk dag och var rädd om dina nära och kära! =)

//Mrs Engström

En...

...liten titt på hur trappen blir:)!

Dioder är snyggt!:)

Ni skall även få en väldigt dålig bild av hemmet;)!

Home sweet home! =)

Äntligen, äntligen är vi hemma! Eller ja, vi har varit det ett par dagar, men det är så skönt! =) Som Mr E skrev i går, så är det ganska rörigt här än, men det ser ut som ett hem i alla fall. Lite av rörigheten beror på att vi ska börja måla om i Maddes rum, förhoppningsvis kan vi börja idag. Men det är en massa andra saker som behövs göras också. Vi tänkte väl ta en tur ner till Jkpg idag igen, för att inhandla mer saker! =) Härom dagen var vi på IKEA och gjorde av med 2200 kronor, men trotts det så hade vi missat lite saker! Tur att vi är nygifta, så vi har en massa presentkort, åter igen tack för alla fina presenter!
Har varit väldigt dåligt med kort tagna under den här flytten, men jag tänkte vi skulle plocka fram kameran och ta lite kort. Så ni får se vårat fina hem! =) Ska också försöka fota lite under målningen av Madelenes rum.

Tillbaka till verkligheten också! Historia om dagen! =)

1900 - Den första budkavletävlingen på skidor, genomförs mellan Bollnäs och Härnösand.
1946 - I ett tal i Fulton, USA använder Winston Churchill för första gången uttrycket "Järnridån".
1957 - Tre kronor vinner VM i ishockey i Moskva.
1963 - Lotta Engberg, svensk sångerska, föddes.
1980 - Sanna Bråding, svensk skådespelerska, föddes.
1987 - Hans Holmér avgår som länspolismästare i Stockholm.
2002 - MTV börjar sända The Osbournes.




Har varit en ganska händelselös dag i historien, så se till att göra historia idag! Så kanske det kommer med på min lista nästa år! =P

//Mrs Engström

Flytt...

...har ju som sagt blivit av! Har ju inte haft nåt nät att titta på så det har ju blivit dåligt med bloggande! Men nu ska jag försöka ta igen det. Har faktiskt varit runt bland mina blogg vänner och kollat. Nu börjar vårat hus se ut som ett normalt hus med bara lite stök. Flytten gick faktiskt förvånansvärt smidigt! Allt vart lastat i lastbilen på fredagen så vi kunde städa ur det sista smutsen. Vi som vart kvar i GBG tackar gårdens mamma för all hjälp och husrum. "Sonen" satte sig i lastbilen och åkte till lagret i KLV för att hämta sin säng som han skulle ha med till vårat hus. Sen skulle han sova på stationen men fick ett mms utav honom vid ca 02.30 med en bild på Skylten till våran nya hemkommun! Så stollen åkte direkt i alla fall. Men men... sen på lördagen vart det att skura av det sista i gammla lägenheten! Sen vid ca 11 kom vi iväg. Mot nya mål så skönt. Vi var väl framme vid huset vid ca 14 så det var bara att börja packa in i huset! Vi vart väl klara vid typ 19 på kvällen. Kändes väldigt skönt att ta en öl och gå och plocka bland alla kartonger och att bygga ihop sängar och så vidare... Vi var så lata att vi gjorde bara det viktigaste sen vart det att plocka fram tv och soffa. "Sonen" ,frun och jag sjönk ner djupt i soffor och fåtöljer! Söndagen vart upp vid 8 då Madde tyckte att det vart dax för oss att kliva upp! Så upp och äta och sen plocka,plocka och plocka! Vilket vi nu har gjort de senaste dagarna. Så ungefär har väl kaoset sett ut de senaste dagarna! Måste ju även tacka alla som hjälpt till! "sonen", raggarpack, Fredrick, Göran, gårdens mamma och svärfar skall ha ett jätte tack som kom ner från STHLM! Tack även för lån av lastbil!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen är hemma nu!

Internet...

....har vi precis fått! låååååång uppdatering kommer!:) Ha de nu gott alla!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen saknar sina blogg kompisar!

RSS 2.0