GRATTIS......

.....på morsdag! Får jag säga till min mor! Får väl även skicka en tanke till alla andra mammor också! :)

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen gillar mamma!

Sola....

....är ju inget för mig! Så jag får ju hålla mig undan nu när solen skiner så mycket! Nej ska jag väl inte göra men jag är ju ingen större fan av värme! Vet att jag är konstig men sån är jag:)! Dagen började med att jag klev upp med Madde så nu är det barnkanalen som gäller! Funderar på om jag skall ta och klippa gräset idag! Får se vad det blir med det infallet:)! Nej nu ska jag titta på lite Tv med min dotter! Ha nu en underbar dag i solen! Och Ammis krya på dig!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen ska nog köpa en "raggar truck" ;)!

Bara för att jag kan... =P

Måste jag meddela att Mr E än så länge har hållit sig ifrån att ta raggarvarvet i Mullsjö med gaffeltruck...! =)
För övrigt händer det mest inredning och kakbak här hemma, så det mesta är som vanligt...! =) Ska ta mig i kragen och uppdatera lite bättre i framtiden!

Sov gott!

//Mrs Engström

Så....

...nu har man då fått truck kort! Klarade den skrivningen så nu är det mot nya mål! Har ju nästa skrivning om ett tag. Så nu blir det plugga. Ha de gott alla!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har ett kort till i plånboken!

Truck.....

....kort verkar det bli nu! Jag har tydligen klarat av körningen! Satt mest och lekte med trycken när läraren kom fram och sa att jag klarat uppkörningen! Visste ju inte ens att det var uppkörning:)! Vi skulle ju bara bekanta oss med truckarna som det hette. Så nu är det bara skrivningen kvar som skall bli på torsdag! Så förhoppningsvis så ska man då ha truck kort från torsdag! Vad har då mer hänt! Vi har nästan tapetserat klart vi skall lyckas få upp en bord(stavas!??) ! Sen har jag ju varit runt i Facebookens underbara värld! Kul hittade en gammal kompis där i dag som jag inte sett eller pratat med på många år! Hittade även hennes mamma där! Så nu är man "kompis" med dem! Sen har jag mest bråkat med A-kassan om pengar! Ska inte ta det här för jag blir så J-LA arg bara jag tänker på det. Nu så är det dax för lite desperate...
Ha nu en trevlig kväll!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen kör truck som en.........

Paniken......

....kom krypande igår! Vi satt som vanligt och pluggade i skolan så kommer läraren bara och häver ur sig att vi ska skriva upp den 8/6! Hallå vi har ju knappt börjat plugga;)! Så den 8/6 smäller det då får man se om det blir lastbilskort för en annan! Hela nästa vecka skall ägnas åt att ta truck kort :) man får många saker av staten nu när man är arbetslös! Ska ju få körkort *BECE** sen blir det fullt truck kort, skall få nästan full ADR saknas bara tank! Sen är det yrkeskompetens beviset som man måste ha numera! Fick ju även färdskrivar kortet gratis av staten! Så man kan väl säga att jag har fått lite skatt återbäring ;)! Igår kväll så stal våran "son" Mrs och smet till Västervik för att hämta fisk. Så Mrs ligger just nu och sover hon var ju inte hemma förens sent i natt! Så jag och Madde har ätit lite frukost och jag har även hunnit med att diskat upp det som fanns! Dagen vet man inte vad den har att erbjuda så vi får väl se! Ha nu en underbar dag i det vackra vädret! Här är det vackert i alla fall!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen är nervös nu!

Vad är det här!? Ett nytt inlägg!! =)

Har varit en väldigt lååång bloggtorka här hemma! Dels har det varit massa annat som har tagit upp tiden, bland annat våra byggprojekt... Snart är det dags för att sätta upp tapeter på övervåningen, ska bli spännande att se hur det blir! Framför allt efter som vi har sån stor erfarenhet av att sätta upp tapeter.... =P Sen försöker jag med att bli lite nyttigare här i livet, dvs att jag försöker sluta röka.... Det är inte alltid så lätt, men men... Det är faktskt bara att sluta, eller!? Gäller bara att försöka hålla humöret uppe och inte låta det gå ut på familjen! =) Har haft min tankar på lite annat också, är nämligen så att min pappa tänker fylla år ganska snart, och han fyller 60 år! Så vi har försökt komma på något bra att köpa till honom i present, men vad köper man till någon som har allt, några bra förslag!?

Har också varit på arbetsförmedlingen i den här veckan, och måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad!!! Jag har, som en del som läser här redan vet, problem med min nacke. Har varit sjukskriven en längre tid och även varit tvungen att sluta mitt arbetet pga av det. Har under denna tid försökt få hjälp av läkare och försäkringskassan för att kunna komma tillbaka till arbetslivet, men utan några resultat. Och nu ser det ut som om jag äntligen kan se lite ljus i slutet av tunneln!! Ska få träffa en arbetsteraput, för att testa arbetsförmåga för att kunna komma tillbaka till arbete. Kommer antagligen inte kunna arbeta 100 %, men allt är bättre än inget! =) Känns bara så j-vla (ursäkta ordvalet!) skönt att äntligen ha en myndighetsperson på min sida och känna att livet äntligen kan gå vidare!! =) Kommer förmodligen aldrig bli av med värken, men jag kommer kunna arbeta igen, och det betyder super mycket för mig!! =)

Ha en fantastisk dag!! =)

//Mrs Engström

Jooo......

.....men visst lever vi! Men vi har nästan ingen tid eller ork att skriva i våran blogg just nu! Till ammis vill jag bara säga att jag blir ju generad ju!:) Men jag anser att vi är väl två som delar på livet eller!? Nej nu ska jag ta och vara social! Ha nu så gott mina vänner! Så ska vi uppdatera när vi kan orkar och vill:)!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen är i dvala!

Som en.....

....annan skrev i en annan blogg! Blogg torka! Det händer en hel del här nere i våran lilla håla men allt skall inte skrivas. Nu har jag gått upp med våran dotter! Känner mig jätte dålig egentligen (förkyld) men nån måste ju gå upp med dottern! Min fru får ju numera ta hand om det mesta här hemma så hon kan gott få sova. Jag är ju i skolan hela dagarna och Madde är ju hemma mesta av den tiden så då får ju Mrs ta hand om allt! Jag lagar ju knappt middag längre. Renoveringarna här hemma har ju bromsats upp lite efter som jag då går i skolan. Men man får ju ta igen det på helgerna men det går ju inte riktigt lika fort! Vårat största problem just nu är hur vi ska kunna måla och tapetsera i trappen! Det är ju ett par meter upp till tak vilket utgör att man inte når till varken taket som behöver målas eller så att man får upp tapeter hela vägen upp. Kan ju liksom inte sätta en stege i trappen! Nej nu ska jag gå och se till att min dotter får i sig lite frukost! Sen vill jag bara säga att efter regn kommer solsken! Vissa av bloggarna jag läser behöver lite uppmuntran! Såååå gå nu in och muntra upp dem vet jag! http://tomten.bloggagratis.se/ är en som verkar ha det lite tungt just nu och behöver uppmuntran! Så ha nu en underbar dag i solskenet!

// Mr Engström


Wallenbergaren utan Wallen körde en spliter ny scania i Fredags!:)

Lite bilder...

Har hänt massor här hemma senaste tiden, så uppdateringarna har det inte varit så bra med här på bloggen...! Men men sånt som händer. Här kommer i alla fall lite bilder...



Lite bilder på nya golvet på övervåningen...





Lite bilder på vad jag och Madelene har bakat! =)


Och så lite om dagen i historien...

1888 - Brasilien avskaffar slaveriet.
1940 - Winston S Churchill håller sitt berömda tal till underhuset i vilket han utlovar inget annat än "blood, toil, tears and sweat".
1945 - Lasse Berghagen, svensk artist, föddes.
1950 - Stevie Wonder, amerikansk artist, föddes.
1952 - Jacob Dahlin, svensk programledare, föddes.
1954 - Johnny Logan, irlänsk sångare, föddes.
1979 - Carl Philip, svensk prins, föddes.
1981 - Johannes Paulus II blir skjuten på Petersplatsen i Rom. Som genom ett under räddas han till livet trots svåra inre skador.
2008 - Ett bombdåd i den indiska staden Jaipur dödar minst 80 personer.




Petersplatsen i Rom.


Ha en bra dag! =)

//Mrs Engström

Dålig....

...på att uppdatera här inne! Men har ju fullt upp med skolan och praktiken! Men här kommer en liten uppdatering! Jag har fått ytterligare ett kort att lägga ner i plånboken:)! Ett så kallat Förarkort som man anväder till dagens digitala färdskrivare! Annars så är det faktiskt mest plugga som gäller. Vi har ju hunnit fått in ett nytt golv på övervåningen och slipat lite väggar! Nu är det förvisso även påbörjat målning runt fönstret och sen är det taket som ska få sig en skvätt färg. Sen kommer våra snygga tapeter att få komma upp! Kommer att bli skit snyggt! Nej nu är detr nog dax för lite mera plugga! Ha det gott alla så ska jag försöka bättra mig på att uppdatera!

Ja just ja! Kolla denna länk och hjälp nu Micke att få in lite pengar;)! Beställ massor  så blir han glad! Mycket snygga bilder som broderats! http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.3413830


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen e strax en trucker!?

Sakta men.....

...säkert så närmar jag mig målet! Jag har roat dagen med att köra lastbil av lite olika slag! Har bland annat backat bil och släp och fixade det på första försöket att få in ekipaget i "boxen"! Nej jag är inte stolt;)! Känns skönt att det gått så bra faktiskt! Har fått sett massor av skog och även annat av Småland! Har åkt små vägar i dag "läraren" litade så på att jag visste vart jag hade bilen så jag slapp körgården! Han körde ut mig på en gång vilket var kul att han litade på mig! Nej nu ska jag ta och plugga lite teori också så man fixar alla delar! Ha nu en trevlig kväll där ute!


// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen närmar sig målet!

Fullt hus...!

Blir det här i morgon! Får ett fin besök från Götet... Våra gamla grannar från Värmegatan kommer och hälsar på, mycket trevligt! =) Så i helgen blir vi sju personer här hemma, mot att normalt vara tre...
Idag är jag och Madelene hemma och tar det mest bara lungt. Vi borde nog tvätta och städa lite, men det hinns nog med det också... =P Är snart dags att börja fundera på lite lunch, nån som har ett bra förslag!?
Här är det super tråkigt väder idag, det vräker ner regn. Börjar bli lite tråkig trend med regn nu, tycker jag. Dags för solen och det fina vädret att komma tillbaka nu. Förhoppningsvis till helgen! ;-)

Dagens händelser i historien....

1697 - Slottet Tre Kronor, det dåvarande kungliga slottet i Stockholm, brinner ner.
1864 - Slaget i vildmarken under det amerikanska inbördeskriget avslutas.
1900 - Den svenska riksdagen beviljar anslag till byggandet av Bodens Fästning, som en del av gränsförsvaret mot Ryssland.
1902 - Vulkanen Soufriere på St Vincent har ett utbrott, som förorsakar mer än 2 000 dödsoffer.
1915 - Passagerarfartyget Lusitania sänks av en tysk ubåt söder om Irland. 1 198 personer omkommer.
1921 - Sveriges riksdag avskaffar dödsstraffet från och med 30 juni 1921 i den civila strafflagen.
1942 - Christer Ulfbåge, svensk journalist och programledare, föddes.
1946 - Företaget Sony grundas i Tokyo.
1968 . Eagle-Eye Cherry, svensk sångare, föddes.



Slottet Tre Kronor i Stockholm.


Ha en bra dag i regnet! =P

//Mrs Engström

Nu är jag.....

.....glaaaaad! Så j-vla skönt att fått kortet i handen! Klarade ADR kursen så nu får man tydligen köra diverse saker! Nån som tror att jag kommer att köra bensin!? Nej inte jag heller :)! Men det är ju snart ett krav för att få köra lastbil överhuvudtaget! Nu ska jag bara se till att fixa resten av korten också! Men jag menar hur svårt kan det va ;)!? Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg! Nu mera sitter jag och åker i en Volvo FH 440 måndagar och tisdagar! Så på våra runt resor så får jag ju se en bit av GBG känns alltid kul! Ska väl försöka se om man får tid över bara när man är där så kanske man kan ta en lunch med "sonen" eller kanske någon annan av ens gamla vänner! Nej nu får ni ha de så gott mina vänner!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen är nöjd!

Usch...!

Idag är det verkligen super tråkigt väder. Precis nu, så började det spöregna! Men man ska nog inte klaga, vi har haft super fint väder i flera veckor nu. Men jag hade tänkt att gå till dagis och hämta snuttisen, men det får nog bli bilen, om det inte slutar snart.

Har precis suttit och hållit på med facebook.... Har alltid sagt att det inte är något för mig, men å andra sidan så ska man väl kanske inte yttra sig fören man har provat, eller!? Har i alla fall skaffat mig en profil där nu, så får jag väl se om den blir kvar eller inte.... Är lite skeptisk.... =P

Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen senaste tiden, vet egentligen inte varför, har bara blivit så. Har hänt massor och de mesta är sånt som inte hör hemma på en allmän blogg.... Så det är nog därför jag har låtit bli att skriva, tror jag.... Har fått lite klagomål på att jag inte skriver in dagens händelser längre, så här kommer dagens iaf....! =)

Dagens händelser i historien....

1471 - Slaget vid Tewkesbury under det engleska inbördeskriget, även kallat "Rosornas krig", där Edvard IV besegrar Henrik VI:s hustru, drottning Margareta av Anjou.
1904 - Tillverkaren Rolls Royce grundas.
1929 - Audrey Hepburn, amerikansk skådespelerska med brittisk-belgiskt ursprung, föddes.
1945 - Tysk kapitulation undertecknas på Lüneburger Heide.
1979 - Margaret Thatcher blir premiärminister i Storbritannien.
1989 - Den amerikanska rymdsonden Magellan sänds upp med rymdfärjan Atlantis.
1991 - Carola Häggkvist vinner Eurovisionsschlagerfestivalen i Rom med låten "Fångad av en stormvind".




Ha en bra dag! =)

//Mrs Engström

Valborg...

...är nu över! Vi smet ifrån landet i lördags då varmvattenberedaren gått sönder! Så vi smet hem så vi kunde få oss en skön dusch. Men förutom det så var det en trevlig helg med en liten brasa också! Vi såg även lite fyrverkerier också! Sen var det mest semster (tack svärmor) då vi fick sova på mornarna! Sen ska man väl även tacka svärfar också som faktiskt roat Madde under helgen! Nu har vi lyckats lägga lite golv uppe också, det vart jätte snyggt! Nu ska vi ha dit lite lister och färg sen är det klart där uppe för stunden! Finns ju fler planer för rummen där uppe men det får vänta tills ekonomin tillåter! Nu ska jag nog fundera på att gå och lägga mig! Ska ju upp före tuppen i morgon! Får se vart lastbilen tar mig i morgon! Ha nu en trevlig kväll alla!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen snickrar vidare!

RSS 2.0