Ni ställer väl....

...upp! Nu börjar det ju närma sig. Vi tänker dra vårat strå till stacken. Så på lördag så tänker jag fälla ner huvudbrytaren! Hoppas att fler där ute tänker göra det.

      Stöd WWF   |   Kontakt  

  

Glöm inte släcka under Earth Hour nu på lördag 20.30-21.30

Tack för att du deltar i Eart Hour! Det är ett fantastisk gensvar för Earth Hour runt hela världen i år. Nu är 83 länder och närmare 2 800 städer med och släcker - från Australien via Kina, Förenade Arabemiraten och USA till Haparanda. Här får du lite mer information om vad som händer och en liten påminnelse om att släcka på lördag klockan 20.30. Påminn dina vänner så att de också släcker!   
Earth Hour information

Burj Al Arab i Dubai är ett världsberömt 6-stjärnigt hotell som släckte under Earth Hour 2008. Foto: Dubai Holding

Earth Hour större än någonsin

Earth Hour startade 2007 i Sydney, men i år är första gången Sverige deltar. Intresset för Earth Hour har varit enormt. Målet med manifestationen 2009 var att involvera 1 000 städer, men i skrivande stund är antalet uppe i 2 800 i hela världen.
 
Kända byggnader över hela världen
Till de ikoner som släcker hör exempelvis Niagara-fallen, Empire State Building, The Strip i Las Vegas, stora delar av Hong Kong, Copacabana, Colosseum, Akropolis och pyramiderna i Giza för att bara nämna några. I Sverige räknar vi just nu in 156 anmälda kommuner och över 400 byggnader.
 
Hjälp oss att sprida budskapet vidare
Det finns över 500 Earth Hour-facebookgrupper, med fler än 430 000 medlemmar i den största. Att googla på Earth Hour ger över 11 miljoner träffar. Det är några exempel på Earth Hours storlek 2009. Se till att dina vänner också släcker på Earth Hour. Påminn via Facebook, skicka ett SMS eller skicka vidare det här nyhetsbrevet på mailen.


Gratis Earth Hour-konsert på Skansen och annat som händer på lördag kväll

I Stockholm firas Earth Hour genom en gratiskonsert på Skansen. Hit kommer artister som Nina Persson med A Camp, EMD, Sarah Dawn Finer, Stefan Sundström och Sugarplum Fairy.
 
Välkomna till Skansen! Det är som sagt fri entré. Alla artister ställer upp gratis för klimatet. Hela programmet hittar du på www.wwf.se/earthhour.
 
Det händer även en massa spännande saker ute i landet. På wwf.se/earthhour kan du också klicka dig in på Sverigekartan för att se vad som händer nära dig.


Tävling - fotografera Earth Hour

I år genomför Världsnaturfonden WWF en fototävling för att dokumentera Earth Hour i samarbete med Canon och fotosidan.se. Tävlingen är öppen för alla, såväl proffs som amatörer. Juryn består av renommerade fotografer och du kan vinna fina priser. Dokumentera ditt Earth Hour. Kolla in på www.fotosidan.se/earthhour för mer information.

Förutom att delta i tävlingen kan fotografer/filmare ladda upp sitt material så snart som möjligt på de här platserna för snabb global spridning.
Earth Hour på http://www.flickr.com/ Earth Hour på http://www.youtube.com/


Vad ska du göra med din timme i mörkret?

Här är några tips för dig som tänker stanna hemma under Earth Hour:
  • Släck belysningen och tänd några levande ljus.
    Bivaxljus är bäst. Annars är stearinljus bättre än paraffin.
  • Bjud in till fest. Samla ihop ett gäng vänner till en mörkerfest.
    Laga klimatsmart buffé. Tänk grönt. Men framför allt: Se till att ha kul!
  • Candle light dinner. Bjud vänner, familj eller den du älskar på en riktigt mysig middag.
  • Mindfulness. Var en stund för dig själv. Meditera om du känner för det. 
  • Hitta en date. (Om du är singel.) Det sägs vara klimatsmart att bo ihop.
  • Spela högt. Samla ihop ett gäng och spela sällskapsspel.


Med hjälp av applikationen kan du släcka din profilbild och t ex tända ett ljus under Earth Hour.

Facebook-applikation släcker ljuset

Har du Facebook (eller till och med en facebook-grupp)? Nu kan du sprida Earth Hour även där.
Släck din Facebook-profil och sprid på så sätt Earth Hour till alla dina vänner. Det finns tre olika sätt att släcka bilden på, så kolla in.
 
Klicka här för att komma till applikationen!


Vad händer efter Earth Hour?

Vi återkommer till dig efter Earth Hour med information om hur det gick och vad du mer kan göra för att vi ska kunna dämpa klimatförändringarna.  
Earth Hour-kontakter

Foto: WWFBarbara Evaeus
Presstalesperson Earth Hour
Klimatkommunikatör WWF

[email protected]
Mobil: 070-393 90 30

Foto: WWF  Victoria Olausson
Projektledare Earth Hour

[email protected]
Mobil: 0707-387618

 

Detta nyhetsbrev kommer från Världsnaturfonden WWF. Citera oss gärna, men ange källan! Copyright © 2009 Världsnaturfonden WWF

Så här fint mail får man om man anmäler sig! Förövrigt så händer det väldigt mycket här hemma igen! Vi kom ju fram till att våra projekt började ta slut så vi skapade lite nya! Så nu har vi rivit ut i hallen och kastat ut de lösa garderoberna och skall bygga upp en vägg för att göra en klädkammare! Så nu ser det ut som en bomb briserat i hallen. Men nu ska jag ta och laga lite mat! I dag bjuder vi på ris och kassler! Man tar riset och lägger i en ugnsform sen lägger man kasslern uppepå och på med ett par ananas skivor! Uppe på allt detta så häller man på bearnais sås! Toppa sedan med riven ost och sen in i ugnen i ca 20 minuter! GOOOOOOOTT ha nu en bra kväll i snön!

// Mr Engström

Wallenbergaren utan Wallen har blivit slav till inredningsprogram ;)

Kommentarer
Postat av: Mamma/Svärmor/Farmor/Pia

Man får väl ha tv:n på?????

Lycka till med ert nya projekt:)



Kram

2009-03-27 @ 19:22:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0